Odpowiedz do tematu
Zapis na memorce... bez zapisu.
Autor Wiadomość
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 12-07-2009, 17:41   Zapis na memorce... bez zapisu.

Witajcie!
Gram w SmackDown 2! i dodałem pare postaci z CAWS'ów. Wszystko było OK, zapisałem na memorce, pograłem sobie... aż do momentu, kiedy chciałem drugi raz włączyć gre. Włączam i patrzę, a tu jakby nigdy nic na memorce nic nie jest zapisane. :zdziwko:
I tu tworzy się moje pytanie - co jest tego przyczyną, co muszę zrobić, aby zapisywało się normalnie? :>
_________________
;)
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 12-07-2009, 17:54   

w folderze emulatora memcards (czy jakos tak) wlacz wlasciwosci plikow .mem i ODZNACZ opcje 'tylko do odczytu'
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
 
 
 
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 12-07-2009, 18:10   

Pomyślałem o tym już wcześniej, jednak to nic nie dało.
_________________
;)
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 12-07-2009, 19:05   

https://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=1839
 
 
 
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 12-07-2009, 19:16   

Wierz mi - próbowałem tej metody już wcześniej, jednak memorkę tworze do mojej ligi, a my gramy na spatchowanej wersji gry. W EPSXE Cutor nie da się ustawić patcha [tego co wklejam do epsxe/patches] i gdy włączałem gre - uruchamiała mi się zwykła wersja. Zrobiłem to co w poradniku bez używania EPSXE Cutora - też nie zadziałało. :<
_________________
;)
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 12-07-2009, 19:18   

A nie możesz jakoś spatchować na gotowo samego pliku iso?
W jakim formacie masz tego patcha.

edit: masz to ustawione? :
[img=http://img154.images...ztytuup.th.gif]

to chyba jest od patchy xD (szczerze mówiąc, to pewien nie jestem, bo dawno po opcjach nie łaziłem) xD
Ostatnio zmieniony przez Lukas 12-07-2009, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 12-07-2009, 19:21   

Patch jest w pliku .34 [cały plik nazywa się: Slus_012.34].
Zresztą, nie wiem, czy nie byłoby późniejszych problemów z grą online, gdybym spatchował plik iso. :)

Edit: Tak, mam to ustawione.

Edit2: Gra dalej nie jest spatchowana. :/
_________________
;)
Ostatnio zmieniony przez nttn 12-07-2009, 19:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 12-07-2009, 19:28   

A spróbuj zmienić nazwę pliku Slus_012.34 na Slus_012.ppf
(Żeby nie było - znalazłem to na google przed chwilą xD, chociaż może bym wpadł sam na to) xD


edit:
Cytat:

How to play in PC
-----------------
Install the ePSXe emulator.
Copy the Slus_012.34 file in the 'patches' folder, where your ePSXe emulator is installed.
Run ePSXe and select 'Auto load ppf files enabled' from 'Options'.
Run your CDROM or ISO (NTSC version required).

ePSXe and plugins at:
http://www.epsxe.com/
http://www.ngemu.com/psx

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=11314
Nie wiem czemu ci nie działa.
Może masz patcha zrytego.
A spróbuj z ciekawości zmienić nazwę pliku na Slus_012.34.ppf ,a albo Slus_01234.ppf
Sprawdź może jaki... numer?! Slus masz w pliku ISO.
 
 
 
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 12-07-2009, 19:44   

Patch działa mi, jeśli nie uruchamiam gry przez EPSXE Cutor, ale wtedy nie da rady zapisać nic na memorke.
Mimo zmiany nazwy patcha EPSXE Cutor nie czyta go.
PS: forum attitude to moja rodzinna strona, od przeszło 2 lat na niej jestem. :P

Edit: ludzi tam nie mam co pytac, bo sam im tam pomagalem. Nikomu stamtad nie dzialal zapis przez memorki, i wszyscy zapisywali przez Save State.
Aha, i ten link mi nie pomogl. :)
_________________
;)
Ostatnio zmieniony przez nttn 12-07-2009, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 12-07-2009, 19:46   

A pytałeś się ludzi tam? xD (nie to, żebym wyganiał ludzi z honmaru)
A dlaczego nie da rady nic zapisać? - działają memorki bez cutora normalnie przy samym epsxe.exe
edit: https://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?p=40600

edit2(przez twoje edity nie mogę sobie postów nabijać :( ):
Ten patch jest chyba jakiś na dziko robiony, bo w instrukcji pisze:
Cytat:
How to play in Playstation
--------------------------
Create an ISO image of the original CD (NTSC version required).
Rename Slus_012.34 to Slus_012.ppf
then use PPF-O-MATIC to apply the ppf patch to the game's ISO.
Burn the patched ISO in a new CD.
Boot with the unpatched/original CD,
then swap with the patched CD when the credits/copyright screen is displayed.

Czyli żeby to odpalić na psx trzeba pokombinować, więc pewnie żeby robić save w epsxe trzeba tez pokombinować (i to ostro). :/

Edit3 : a może by spatchować iso jednak - ja bym spróbował.
 
 
 
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 13-07-2009, 08:55   

Można spróbować, jednak na forum w Tutorialach nie widzę poradnika jak to zrobić. Mógłbyś jakoś to przybliżyć, lub podać link, gdzie to jest opisane? :)
_________________
;)
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-07-2009, 11:20   

https://www.honmaru.pl/customize/ - sekcja "Jak instalować patche"
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 13-07-2009, 16:07   

Ok, spatchowałem iso - działa mi na Cutorze. Jednak dalej nie działa mi zapisywanie na memorce. Robię wszystko co jest w twoim tutorialu Lukas, ale jednak nie wychodzi. O ile memorke z savem 100% przeczyta, to nic na niej nie nadpisze. :<
_________________
;)
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-07-2009, 16:27   

Jeśli używasz ePSXe 1.5.2 to spróbuj zapisać coś na memorce i sprawdź, co wtedy pisze w tym drugim czarnym okienku (w wersjach nowszych najpierw zaznacz Enable logs w menu Run emulatora).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
nttn 
Beginner


Dołączył: 12 Lip 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 13-07-2009, 18:50   

Gdy zapisuje... W czarnym okienku nic się nie pojawia. :|
_________________
;)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Zapisy na turniej Marvel vs. Capcom
Zapisy na turniej The King of Fighters 2003 Online :)
Co myślicie na temat odwiecznej walki Tekken vs VF?
Random Cup: pełne składy na postać, zapisy rezerwy
Logowanie na stronie głównej - zarządzanie treścią
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group