Odpowiedz do tematu
[SF4] Gra w dwie osoby (klawa + pad)
Autor Wiadomość
Yaku 
Beginner


Dołączył: 11 Lip 2009
Wysłany: 14-07-2009, 18:58   [SF4] Gra w dwie osoby (klawa + pad)

Podpiąłem pada zamierzając pograć z bratem. Pomimo jego konfiguracji, wciąż używając pada ruszam się pierwszą postacią (jaką gram na klawie). Jak to naprawić?

P.S.
Pada skonfigurowałem w opcjach dostępnych w luncherze. W samej grze nie mogę przejść do drugiej tabelki w której powinny się znaleźć przyciski gracza nr2

PPS
Okay. Kapłem się że jak w pierwszej tabelce ustawi się "Controller" to można padem przemieszczac sie podrugiej kolumnie. Ale..
Po ustawieniu klawiszy nie mogę wyjść z tego menu :/
_________________

 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 14-07-2009, 23:30   

Czyżby Capcom nie dopracował opcji konfiguracji kontrolerów? Nie ma żadnego OK, Accept, Done etc. ? Może ustawienia sie zapisują na bieżąco jak zmieniasz klawiszologie?
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON rozpocznie treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie od września 2018. Trwają zapisy. Zapraszamy!
 
 
Pattrick 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: TB, Tekken 7, Skullgirls
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Cze 2006
Wysłany: 14-07-2009, 23:56   

hmmm co do 1p i 2p to chyba w options albo coś w tym stylu powinno być set 1p device w którym się ustawia czy klawa ma być pierwsza czy pad , enter dla klawy dla pada wystarczy coś wcisnąć

P.P.P.S.
nie lepiej byłoby poprostu ustawić klawierki jako pierwszej i zmieniać pada jako 2 (przynajmniej mi się tak wydaje)
 
 
Yaku 
Beginner


Dołączył: 11 Lip 2009
Wysłany: 15-07-2009, 10:33   

kemot722 napisał/a:
Czyżby Capcom nie dopracował opcji konfiguracji kontrolerów? Nie ma żadnego OK, Accept, Done etc. ? Może ustawienia sie zapisują na bieżąco jak zmieniasz klawiszologie?

"Okay" jest, zaraz obok "cofnij" ale..
Samo "okay" jest nieaktywne. Klikam przyciski na klawiaturze i na kontrolerze - nic.
Działa tylko przycisk anuluj ale on cofa wszystkie wprowadzone zmiany :/
Pattrick napisał/a:
hmmm co do 1p i 2p to chyba w options albo coś w tym stylu powinno być set 1p device w którym się ustawia czy klawa ma być pierwsza czy pad , enter dla klawy dla pada wystarczy coś wcisnąć

P.P.P.S.
nie lepiej byłoby poprostu ustawić klawierki jako pierwszej i zmieniać pada jako 2 (przynajmniej mi się tak wydaje)

Przy próbie wejścia w Assign 1P Device pojawia się informacja o której wspominasz.
Jeśli nacisnę wtedy "start" pada to pad i klawa działają dla pierwszej postaci
Jeśli nacisnę Enter - klawa działa dla pierwszej postaci, ale pad już nie. Pad przestaje działać.


P.S.
Nawet jeśli pad przestaje działać np przy wyborze drugiej postaci, to wciąż działa w Button Config (wspomnianym w moim poprzednim poście). Tak jak poprzednio nie mogę akceptować wprowadzonych zmian, a cofnięcie się je kasuje.
_________________

 
 
Pattrick 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: TB, Tekken 7, Skullgirls
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Cze 2006
Wysłany: 18-07-2009, 20:53   

no to tak... mi się wydaję że w button configu po tym jak się wcisnęło jako 1p enter , to chyba jeszcze musisz dać najpierw na regulacje klawe (1p) a potem się brać na pada , chyba trzeba wcisnąć start bądź coś w tym stylu :p
 
 
Yaku 
Beginner


Dołączył: 11 Lip 2009
Wysłany: 23-07-2009, 12:05   

Pattrick napisał/a:
no to tak... mi się wydaję że w button configu po tym jak się wcisnęło jako 1p enter , to chyba jeszcze musisz dać najpierw na regulacje klawe (1p) a potem się brać na pada , chyba trzeba wcisnąć start bądź coś w tym stylu :p


Być może tak właśnie jest choć nie wiem w jaki sposób powinienem to zrobić.

Napisz mi krok po kroku (opisując opcje i przyciski jakich użyć) co masz na myśli.
_________________

 
 
Pattrick 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: TB, Tekken 7, Skullgirls
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Cze 2006
Wysłany: 24-07-2009, 18:25   

hmmm... sorry , ale teraz już za bardzo nie wiem jak to zrobić :P
 
 
Frost 
Beginner


Dołączył: 17 Sty 2010
Wysłany: 17-01-2010, 16:49   

gdzieś wyczytałem, że jeśli chce się zagrać na 2 graczy to jedynym wyjściem jest podłączenie 2 pada (ale nie wiem ile w tym prawdy).
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 06-03-2010, 12:12   

Nie bawiłem się w 2 pady na SFIV ale sam windows 2 identycznych padów nie odróżnia ;/
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
[Sprzedam] Arcade Stick Mayflash Sanwa + Semitsu
Wielka trojca w sądzie (Sony, Nintendo i Microsoft )
Eddy Gordo & Christie Monteiro ver. 1.0 Blaugrana
Problem z trofeum w tekken 6 oraz kilka pytań
moze by tak zrobic turniej w lubline 600 k to za duzo jazd
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group