Odpowiedz do tematu
Dlaczego TTT na MAME chodzi tak wolno?
Autor Wiadomość
EasY_PL 
Elite player



PSN ID: BmxRPL1
Zagram w: modzie na sukces
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2007
Skąd: sie wziąłem
Wysłany: 30-07-2009, 22:28   Dlaczego TTT na MAME chodzi tak wolno?

tak jak w temacie... zwykłe mame rozumiem... software...
ale... na psxMAME z pluginami dostajemy równie wolno działające hardware... T2 i T1 w porządku... T3 i TTT okropnie... dlaczego nawet na hardware jest trudno osiągnąć 60fps?
_________________
piewien koleś pyta laske "dasz?"
a laska backdash
Ostatnio zmieniony przez Dumian 19-12-2009, 16:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 30-07-2009, 23:04   

wolno chodzi bo trzeba kompa lepszego poprostu , niby pluginy z epsxe ale to nie zmienia faktu ze ma sie za slabego kompa, probowalem sporo i pomoglo dopiero kupno nowego kompa:P zreszta jak pogoglujesz to znajdziesz gdzies odpowiednie tematy (handicap: trza znac j.angielski)
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
 
 
 
luc_october 
Friend


Dołączył: 07 Lis 2006
Skąd: libiąż called liban
Wysłany: 30-07-2009, 23:21   

możecie podać dane sprzętowe przy jakich wam chodzi wolno, a przy jakich szybko?

Jakiego pluginu używasz EasY?

ja osiągam full speed na intel q8200 i gf8800gt, ale to nic dziwnego, na drugim kompie athlon 4200 i gf 9500gt też full speed, a na laptopie celeron 2x 1,8 i grafika intela już idzie wolno. w przypadku laptopa zawiniła karta graficzna, ponieważ bez używania pluginów osiągam pęłną prędkość( z lekkimi cięciami, zwłaszcza intro tnie bardzo ).
_________________

https://www.youtube.com/lucoctober
https://www.myspace.com/lucoctober
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 01-08-2009, 01:27   

minimalne wymagania jakie wygoglowalem to proc dual 2,.8ghz 2 gb ram a karta to wystarczy chyba gf7600
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 01-08-2009, 01:48   

Pewnie dla wersji software. U mnie na c2d 2.2, 2gb ramu i gf 8400 wersja 'wspomagana' na psxMAME śmiga w pełnej prędkości przy rozdziałce 1280x1024.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 01-08-2009, 13:24   

A u mnie na athlon 5200+ (2,7 GHz x2) 4gb ram i GF9600 GT się tnie :kwasny:
_________________
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 02-08-2009, 00:27   

dziwne bo ja mam slabszego kompa a śmiga ze milo, masz dziwną wersje mame moze?:O
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
 
 
 
EasY_PL 
Elite player



PSN ID: BmxRPL1
Zagram w: modzie na sukces
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2007
Skąd: sie wziąłem
Wysłany: 02-08-2009, 02:49   

ja mam 46fps na:
Intel Celleron D 2,94Ghz
1,2GB RAM
Sapphire Radeon 9550 128/128

i zupełnie nie wiem dla czego... skoro nawet taki Rival Schools poddał sie pluginom...
(na software działał gorzej niż tekken)
_________________
piewien koleś pyta laske "dasz?"
a laska backdash
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 02-08-2009, 15:02   

czit napisał/a:
dziwne bo ja mam slabszego kompa a śmiga ze milo, masz dziwną wersje mame moze?:O


Nie wiem, chyba coś z kompem zjebane, bo nawet filmiki na youtube czasem przycinają. Niedługo wymieniam proca i płytę główną to powinno chodzić już bezproblemowo, a jak nie to ja się potnę :P
_________________
 
 
 
luc_october 
Friend


Dołączył: 07 Lis 2006
Skąd: libiąż called liban
Wysłany: 04-08-2009, 17:47   

testowałem taga na athlonie 5200 i śmiga ładniutko przy 1gb ramu i gf 8800. to jest raczej kwestia dobrego ustawienia emu i pluginów.
_________________

https://www.youtube.com/lucoctober
https://www.myspace.com/lucoctober
 
 
EasY_PL 
Elite player



PSN ID: BmxRPL1
Zagram w: modzie na sukces
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2007
Skąd: sie wziąłem
Wysłany: 06-08-2009, 16:29   

więc co powiesz na to że obojętnie co bym ustawił gra działa ciągle tak samo +/- efekty wizualne +/- dźwięk i jakieś dodatkowe pierdoły?

chodzi o to że gra potrafi mi zwolnić o jakieś 5% w zależności czy ustawienia są już "very high" jednak to normalne... natomiast gdybym ustawił rozdzielczość choćby 400x300 i wszystko powyłączał to nawet frame skip nie pomaga w utrzymaniu 60fps... ciągle 45... dobre jest to że utrzymuje sie ta prędkość... jedynie na loading screenie dostaje 60fps... nauczyłem sie już timingować co nie co :P więc gra jako tako nie sprawia mi problemu... jednakże gdy potem siąde przed konsole i odpale T5 to ze zdziwieniem stwierdzam "jakie to kur.. szybkie" :P
_________________
piewien koleś pyta laske "dasz?"
a laska backdash
 
 
 
luc_october 
Friend


Dołączył: 07 Lis 2006
Skąd: libiąż called liban
Wysłany: 06-08-2009, 19:46   

a jaki emu i wersję oraz plugin użyłeś?
_________________

https://www.youtube.com/lucoctober
https://www.myspace.com/lucoctober
 
 
darth_julitka 
Elite player



Dołączyła: 13 Lut 2008
Skąd: Białystok
Wysłany: 08-08-2009, 02:49   

mam to samo z emulatorem ePSXe i tekkenem 3. Na starym, 6cio letnim kompie - tekken 3 chodzi bajkowo, na nowym, mocniejszym - masakra. Nie wazne jaka wersja emulatora, nie wazna jakie pluginy i ustawienia wciaż ten sam efekt.
_________________
Trening czyni rzemieślnika - mistrzem trzeba się urodzic :D
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 08-08-2009, 12:16   

darth_julitka napisał/a:
mam to samo z emulatorem ePSXe i tekkenem 3. Na starym, 6cio letnim kompie - tekken 3 chodzi bajkowo, na nowym, mocniejszym - masakra. Nie wazne jaka wersja emulatora, nie wazna jakie pluginy i ustawienia wciaż ten sam efekt.

Obejrzyj za sterami do grafiki - aktualizacja. Czasem taki szczegół bardzo pomaga. Upewnij sie przy okazji czy inne gry też chodzą tak "niebajkowo", jak te na ePSXe - może hardware nowego kompa to masakra (promocje w Tesco itp.).
 
 
EasY_PL 
Elite player



PSN ID: BmxRPL1
Zagram w: modzie na sukces
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2007
Skąd: sie wziąłem
Wysłany: 10-08-2009, 18:36   

luc gdybym ci rozpisał ile pluginów używałem to byś sie załamał...

aktualnie staram sie wycisnąć wszystko z Pete's DX6 D3D w PSXmame
wszystkie open gl'e nie dają rady z frame skipem... :P tz. gra potrafi stanąć w miejscu i tylko dźwięk będzie... aż do wyłączenia FS
_________________
piewien koleś pyta laske "dasz?"
a laska backdash
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Nestopia: jak nagrać filmik podczas grania w programie?
Dlaczego w Polsce jest jak jest
MMA Stars symulator zawodnika mieszanych sztuk walki
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
TTT na MAME wszystkie postacie
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group