Odpowiedz do tematu
tekken 6 dwa profile
Autor Wiadomość
trafl 
Master of the Shakers


PSN ID: Lacrimosendss
Dołączył: 02 Lis 2009
Wysłany: 02-11-2009, 19:20   tekken 6 dwa profile

Więc tak nabyłem tekkena na ps3 i isę zastanawiam czy nie zrobiłem błędu. Owszem mam też xbox'a ale np takiego tekkena na x'a sobie nie wyobrażam. Chciałbym wyjść na kompletnego kretyna albo debila. Konkretniej, chciałbym być w błędzie. Otóż moim zdaniem istnieje olbrzymia różnica między tekkenem na ps3 czy tekkenem na xbox360. Ale wierzyć mi się nie chce że ona istnieje. Zaznaczam iż to moja pierwsza gra multiplayer na tę konsolę.
Załóżmy że zdobywam na jednym profilu 100 000 000G i np zakładam Jinowi czapkę. Potem po ponownym włączeniu konsoli i przełączeniu profili na drugim np James145 ponownie tworzę datebase i po nownie zdobywam 100 000 000G kupując czapeczkę Lawowi. I teraz. Mam brata młodszego i ja chcę zagrać jinem z czapeczką a on lawem z czapeczką. Dwa playery na raz z swoimi save'ami. Na xbox360 to przy Virtua Fighter poszło bez problemowo. Czy tu na ps3 też tak się da? To co napisałem wyżej jest trywialne, ale widać przynajmniej o co mi chodzi.
 
 
kaczmar456 
Student



PSN ID: kaczmar456
Zagram w: TTT2, SFxT
Dołączył: 29 Maj 2009
Skąd: Warka
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 02-11-2009, 20:10   

Myślę, że dałoby radę tak zrobić, ale być pewien nie jestem, bo nie grałem jeszcze na dwóch graczy w PS3 przy jednej konsoli. Według mnie, podczas włączania trybu VS powinno się wyświetlić coś w stylu czy wczytać save gracza nr 2.
 
 
 
1234foxfox 
Beginner


Dołączył: 03 Lis 2009
Wysłany: 03-11-2009, 00:31   

Jeśli ktoś mógłby napisać jak wczytać save dla gracza 2 to będę bardzo wdzięczny
 
 
trafl 
Master of the Shakers


PSN ID: Lacrimosendss
Dołączył: 02 Lis 2009
Wysłany: 05-11-2009, 10:03   

Mam w zasadzie teorię. Drugi profil można "odpalić" z karty pamięci (chyba sd się nazywa czy coś). No bo jak to jest idziemy do kumpla bo online ssie, no i co, nie mogę powalczyć fighterem z moimi ustawieniami, moim profilem? Na turniejach też tak jest że nikt nie brał swojego profilu ze sobą? Szczerze to śmieszą mnie w takim razie te "zawodowe" porównania tekkena na ps3 a xbox360 bo różnica jest masakryczna. Właściwie nie tylko tekkena ale i VF V , SCIV. Może być też tak że trzeba mieć dwa pady do ps3 (z tym przyciskiem tam w środku co się menu włącza). Być może jak się drugi raz to "kółko" naciśnie to zauważy drugi profil. Bo ja mam przejściówkę na pada nieoryginalnego (bo oryginalny się zepsuł) I może dlatego, choć vs chodzi... Jak ktoś ma możliwości to prosiłbym o sprawdzenie tych dwóch teorii.
 
 
tejotl 
Student



PSN ID: Hedr1984
Dołączył: 21 Paź 2009
Wysłany: 05-11-2009, 12:55   

ja odpalilem T6 na innym koncie - no i co tu duzo gadac - nigdzie nie ma opcji "zaloaduj" czy "eksportuj" profil i zaryzykuje stanowcze stwierdzenie, że import postaci na inną konsole czy nawet inny profil nie jest możliwy

odnośnie tego kopiowania - to operacje na plikach na PS3 wymagaja wyjscia z gry, co wiecej Tekken tworzy 1 plik na dysku (nie liczac instalki) - Tekken 6 Save Data i moze byc tylko jeden taki plik na profilu (wiec nie ma mowy o kopiowaniu)

ogolnie T6 to pod względem technicznym to porażka - beznadziejny online (pomijając nawet lag - chodzi o organizacje i tryby gry), koszmarnie długie loadingi, kompletnie zignorowany offline VS (gdzie statystyki? tryby turniejowe? profile?) i irytujacy Scenario Mode jako główny tryb single playerowy
nie wiem co oni robili przez te 2 lata - ale wyglada na to, że knuli "co by tu s...zepsuć" :D
_________________
I know that there is no escape from the Planet of the Apes
 
 
1234foxfox 
Beginner


Dołączył: 03 Lis 2009
Wysłany: 05-11-2009, 21:37   

Podzielam opinie kolegi wyżej. Do tego można dodać żałosny scenario mode, w którego nawet na 2 pady nie da się pograć.
 
 
vho 
Grand Master
TcT / Poznań Dojo



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Mar 2006
Wysłany: 05-11-2009, 22:48   

Nie no, poprostu Namco nastawiło się na "online'owość" szóstki. Założyli, że na jednej konsoli wystarczy jeden profil i możliwość konfiguracji jednego pada (w opcjach przed walką), bo oponent będzie się znajdował po drugiej internetu:P Kijowo strasznie, ale co zrobić.
_________________
 
 
trafl 
Master of the Shakers


PSN ID: Lacrimosendss
Dołączył: 02 Lis 2009
Wysłany: 11-11-2009, 17:11   

Dla mnie to już jest totalna pomyłka. W takim razie powinni zrobić dobrze online a spaprali i to i to. Ale to już wszyscy wiemy. Ja gram tylko offline, więc w sumie mi to wsio ryba. No ale nie o tym chciałem. Otóż zaopatrzyłem siew tekkena na xbox360 i tu żadnym to odkryciem nie będzie, nie da się wczytać drugiego profilu. Koniec kropka, pozostaje czekać na patha. No ale skoro, Namco się tak na online nastawiło to pewnie tym się zajmą w pierwszej kolejności (i dobrze bo online to już pomyłka jest). Tak sobie właśnie myślałem T3 dobry T4 zły T5 dobry no to T6... i wu się zastanawiałem co mogą spaprać...
 
 
Dante 
Master of the Shakers



Dołączył: 25 Lip 2006
Skąd: Lutcza
Wysłany: 17-11-2009, 10:05   

Mam tekkena 6 na X360 i za każdym razem jak chce zagrac z kumplem on musi ustawiać spusty , czyli jednak nie da się tego ustawić tak jak było na PS2 w T5 ??
_________________


 
 
 
szypul69 
Użytkownik

Dołączył: 22 Lis 2009
Wysłany: 22-11-2009, 13:22   

ja mam ten sam problem mam plejke 3 i czesto gram z kumplami w tekkena 6
ale za kazdym razem wkurza mnie ustawianie ponownie drugiego pada

przegladalem juz nie jedno forum duzo osob porusza ten sam temat ale nikt jeszcze na to nie odpowiedzial wyczerpujaco

czy namco robilo ta gre po pijanemu??
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 22-11-2009, 16:07   

szypul69 napisał/a:
czy namco robilo ta gre po pijanemu??

Po pijanemu ciężko by im było tak kalkulować. Według mnie to zwyczajne forsowanie na siłę trybu online.
Niedługo pewnie trzeba będzie mieć 2 konsole, żeby móc pograć offline z kolegą w T7.
Oczywiście ludzie dowiedzą się o tym dopiero po premierze(czyli wielu dopiero po zakupie).
Aha i jeszcze kabelek łączący dwie konsole - niedrogo*.

* - Dla ludzi, którzy nie mają co robić z pieniędzmi.
 
 
 
szypul69 
Użytkownik

Dołączył: 22 Lis 2009
Wysłany: 22-11-2009, 18:19   

ok

jak nikt nie potrafi odpowiedziec na temat drugiego pada

to moze ktos potrafi odpowiedziec jak wybrac albo odkryc dodatkowe plansze

te np z pomidorami albo owieczkami??

i drugie pytanie : mam telewizor sony kdl 37w5500 wszystko podlaczone przez hdmi
a grafika w grze jest strasznie swiecaca mimo ze pobawie sie w opcjach obrazu to i tak jest tak samo

czy wszyscy tak maja??
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-11-2009, 19:08   

szypul69 napisał/a:
ja mam ten sam problem mam plejke 3 i czesto gram z kumplami w tekkena 6
ale za kazdym razem wkurza mnie ustawianie ponownie drugiego pada

przegladalem juz nie jedno forum duzo osob porusza ten sam temat ale nikt jeszcze na to nie odpowiedzial wyczerpujaco


Ustawienia drugiego kontrolera nie można zapisać, ani też przypisać profilowi a to za sprawą pewnej głupoty namco, każdy profil ma swój oddzielny zapis a niestety podczas odpalania gry możesz wybrać tylko jeden - przypisany profilowi 1 gracza. Więc tak, za każdym razem musisz konfigurować sterowanie 2 kontrolera lub przyzwyczaić się do domyślnego.

szypul69 napisał/a:
to moze ktos potrafi odpowiedziec jak wybrac albo odkryc dodatkowe plansze

te np z pomidorami albo owieczkami??


Można je wybrać tylko podczas losowania.

szypul69 napisał/a:
a grafika w grze jest strasznie swiecaca mimo ze pobawie sie w opcjach obrazu to i tak jest tak samo


Pobaw się filtrami graficznymi w grze, najlepiej całkowicie wyłącz motion blura. Weź też pod uwage to, że niektóre areny po prostu mają ostro podkręcony kontrast, np. mystical forest.
 
 
szypul69 
Użytkownik

Dołączył: 22 Lis 2009
Wysłany: 22-11-2009, 19:48   

ok

wielkie dzieki za odpowiedz

pozdro
 
 
Hans92 
Użytkownik

P2P Mode: Client only
Dołączył: 05 Wrz 2010
Wysłany: 05-09-2010, 12:59   

Wiem że to stary temat, ale znalazłem coś takiego, może ktoś to sprawdzić?
Cytat:
I HAVE AN ANSWER! go into arcade mode, have player 2 hit start and challenge you, have them change the controls and lose. Play a few matches afterwards, and then lose yourself, and let the continue countdown run out.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
tekken 6 - problem z rankingiem
tekken 6, xbox360 - dwa pady
[Tekken 6] Quick Time Event vol 2 - data do ustalenia
Tekken 6 Steve Combo problem
Refleks w Tekkenie - wyrywanie z rzutów i hit confirmation
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group