Odpowiedz do tematu
BlazBlue: Continuum Shift na PC
Autor Wiadomość
s[h/z]inden 
Grand Master


PSN ID: sh-zinden
Zagram w: planszówki, karcianki i casualowo w dowolne bitki
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2008
Skąd: Wałcz
Wysłany: 25-11-2010, 20:01   

ale w ustawieniach nawet nie wykrywa pada, więc nie można go skonfigurować.

to, co Ty mówisz na pewno wystarczy?
_________________
hej Gość!! pamiętaj o funkcji [ you ]!!
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 25-11-2010, 20:11   

Nie mam teraz tego na dysku więc nie sprawdzę, ale jak w innych grach działa, to tu też powinno.
s[h/z]inden napisał/a:
to, co Ty mówisz

znaczy co?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Patryk B 
Student



Dołączył: 23 Sty 2008
Skąd: Pabianice
Wysłany: 08-01-2011, 10:59   

Kurczę, ta gra ma nie wyobrażalne wymagania jak street fighter 4.
Nie mogę grać w tą grę, bo mi zwalnia :/
Ma proc 2g 64 bit, 1gb ram, grafika 512 i dalej się tnie kurka wodna. Co jest z tą grą?
 
 
 
eq2D 
Friend


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 16 Lut 2007
Wysłany: 15-01-2011, 14:58   

Port jest gówniany?
_________________
 
 
 
mg1987 
Support


Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Wysłany: 15-01-2011, 17:45   

Patryk B napisał/a:
Nie mogę grać w tą grę, bo mi zwalnia

Możesz zrobić tak:
Pobierz ten plik. Zastąp pliki w grze, plikami z tego archiwum (najlepiej zrób kopię plików gry przed nadpisaniem).
Efekt - w grze nie będzie teł, ale powinna znacznie płynniej działać.
 
 
GuilTyGeaR 
Master of the Shakers



Zagram w: Mortal Kombat 4,Guilty Gear XX[offline]
Dołączył: 06 Sty 2011
Skąd: ????????
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 29-01-2011, 16:13   

dzięki za pomoc ode mnie mg1987 pomógł dla ciebie
_________________

 
 
 
eq2D 
Friend


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 16 Lut 2007
Wysłany: 08-02-2011, 19:43   

Cytat:
dzięki za pomoc ode mnie mg1987 pomógł dla ciebie


Przetłumacz.
_________________
 
 
 
yuki 
Student



Dołączył: 25 Lut 2009
Wysłany: 06-04-2011, 14:58   

Gra działa płynnie, były małe problemy przy odpaleniu (typex_loader.exe nie działał), mam inny problem; w menu głównym/wyboru postaci itp wszystko wygląda należycie ale podczas starcia w górnym lewym rogu ekranu widnieje jakby błąd textury.. załączam screeen:


(kliknij, żeby powiększyć).

Ktoś ma jakąś radę?

PS: Jeśli ktoś ma podobny problem z loader.exe tłumaczę jak temu zaradzić:
tworzymy skrót pliku game.exe najlepiej w tym samym folderze.
Klikamy nań prawym przyciskiem myszy i wybieramy Właściwości.
W miejscu Element docelowy mamy ścieżkę dostępu do naszego game.exe.
Co należy zrobić, to przed nią wkleić ścieżkę dostępu do typex_loader.exe (mamy teraz dwie ścieżki). Klikamy OK.
W moim wypadku (gra jest w D:\reszta\gry2\BlazBlue Continuum Shift),
Element docelowy Skrótu do game.exe wygląda tak:
"D:\reszta\gry2\BlazBlue Continuum Shift\typex_loader.exe" "D:\reszta\gry2\BlazBlue Continuum Shift\game.exe"

Mam nadzieje, że komuś się do przyda.

PS2: Dlaczego w grze niema tej postaci?:
http://image.jeuxvideo.co...n-3-ps3-065.jpg

Pozdrawiam.
 
 
mg1987 
Support


Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Wysłany: 06-04-2011, 21:03   

Jaką masz kartę graficzną? Z tego co pamietam to dla kart Nvidii trzeba było coś ustawiać.
yuki napisał/a:
Jeśli ktoś ma podobny problem z loader.exe tłumaczę jak temu zaradzić:
tworzymy skrót pliku game.exe najlepiej w tym samym folderze.
Klikamy nań prawym przyciskiem myszy i wybieramy Właściwości.
W miejscu Element docelowy mamy ścieżkę dostępu do naszego game.exe.
Co należy zrobić, to przed nią wkleić ścieżkę dostępu do typex_loader.exe (mamy teraz dwie ścieżki). Klikamy OK.
W moim wypadku (gra jest w D:\reszta\gry2\BlazBlue Continuum Shift),
Element docelowy Skrótu do game.exe wygląda tak:
"D:\reszta\gry2\BlazBlue Continuum Shift\typex_loader.exe" "D:\reszta\gry2\BlazBlue Continuum Shift\game.exe"

Ale kombinujesz, szybciej jest stworzyć plik wsadowy w folderze z grą i wpisać w nim:
Kod:
typex_loader.exe game.exe

yuki napisał/a:
Dlaczego w grze niema tej postaci?

Bo była w DLC, wersja na pc to ta sama którą możesz znaleźć na automatach, a ona raczej nie pobiera plików z internetu.
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 06-04-2011, 21:31   

mg1987 napisał/a:
Ale kombinujesz, szybciej jest stworzyć plik wsadowy w folderze z grą i wpisać w nim:

Ale kombinujesz, wystarczy przeciągnąć game.exe na typex_loader ;)
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
yuki 
Student



Dołączył: 25 Lut 2009
Wysłany: 06-04-2011, 22:21   

http://img641.imageshack....70/blazblue.jpg
Po zmianie ustawień na te z obrazka problem zniknął. Dziękuję.
 
 
mg1987 
Support


Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Wysłany: 09-04-2011, 22:46   

SubZero napisał/a:
Ale kombinujesz, wystarczy przeciągnąć game.exe na typex_loader ;)

Meh, dodałem sobie odpalanie joytokey'a do tego bata i wszystko uruchamiam jednym, podwójnym, kliknięciem, a mogę jeszcze dorzucić twój trainer "odblokowujący" trening. :P

można i tak ;)
Ostatnio zmieniony przez SubZero 09-04-2011, 22:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Wielka trojca w sądzie (Sony, Nintendo i Microsoft )
Unreal Tournament vs Counter Strike vs Quake vs...
Popularność gry przez internet na emulatorze ePSXe.
darmowe konto premium na rapidshare!
PPSSPP, czyli Tekken 6 online na PC
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group