Odpowiedz do tematu
Supercade
Autor Wiadomość
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 05-02-2010, 15:36   Supercade

Właśnie (po miesięcznej przerwie) odpaliłem 2dfa, a tutaj Starcade! Muszę się od nowa rejestrować? Szczerze powiedziawszy to się tam gubię. Please help!
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 05-02-2010, 16:21   

Z tego co wiem nie trzeba, ale sam nie sprawdziłem bo zanim się dowiedziałem to już założyłem nowe konto, wystarczy tylko zresetować hasło (link jest na stronie rejestracji).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-02-2010, 22:39   

Ja próbowałem zrestartować hasło na maila, który rejestrowałem przy 2DF i coś nie szło, więc założyłem nowe konto. Online jeszcze z nikim nie grałem, ale dla testu odpaliłem Play Alone i wydaje się, że wszystko śmiga ok (testowane na Firefox 3.6). Ogólne info o Supercade tutaj, w komentarzach pojawił się problem ze znajdowaniem ROMów, już nie powinien występować, tak przynajmniej możemy przeczytać w updates.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 06-02-2010, 10:08   

OK, dzięki, z tym zresetowaniem dałem radę. Play alone też śmiga, ale gdzie Roomy z graczami ?
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 06-02-2010, 11:29   

Nie ma, jest tylko lista założonych gier. Nie ma też czata.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 08-02-2010, 22:14   

Żeby założyć grę, muszę posiadać możliwość hostowania? Wybieram grę, daję "start session", wyskakuje "initializing", a potem pojawia się "unable to accept incoming connections on port 27886 TCP/UDP" Co jest grane?
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 08-02-2010, 22:32   

Martins napisał/a:
Żeby założyć grę, muszę posiadać możliwość hostowania?

Tak.
Martins napisał/a:
"unable to accept incoming connections on port 27886 TCP/UDP" Co jest grane?

Chodzi o to, że musisz mieć przekierowane porty.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-02-2010, 22:24   

Możliwe że będzie można pograć w Mortale na Supercade, Damdai na forum SRK napisał tak:
Cytat:
sega version of MK games are supported in latest version of FBA. I will look into that eventually


Wersje z mega drive to nie arcade ale szczerze mówiąc pograłbym nawet w te mortale. O ile wiem na MD wyszły mk2, mk3 i umk3.
_________________
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 14-02-2010, 22:29   

gascan napisał/a:
O ile wiem na MD wyszły mk2, mk3 i umk3.


I oczywiście MK1. W sumie nawet spoko, że to będą wersje MD. UMK3 ma w porównaniu z wesją automatową, wiecej postaci do wyboru ( Rain, Noob).
 
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 04-03-2010, 08:23   

do dupy z tym supercade, niezla sciema musi sie kryc za tym ze ludzie nie radzili sobie z obsluga 2df'a i trza w przegladarce zrobic
Debilizm, teraz np. jak chce zagrac w cos co nie nalezy do popularnych gier np Xmen vs SF to moge zalozyc gre i czekac caly dzien slyszac ciagle gre w tle non stop
Za 2df mozna bylo rzucic challange i po sprawie
ehh
_________________

 
 
 
Dreamcaster 
Master of the Shakers



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Mar 2006
Wysłany: 04-03-2010, 10:27   

Chris napisał/a:

Debilizm, teraz np. jak chce zagrac w cos co nie nalezy do popularnych gier np Xmen vs SF to moge zalozyc gre i czekac caly dzien slyszac ciagle gre w tle non stop

Wejdż w settings i odznacz opcje 'play and wait'. Teraz mozesz ogladac filmy, słuchać muziki i spokojnie czekać na przeciwnika.
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 05-03-2010, 11:41   

oO wielkie dzieki za rade samuel :)
_________________

 
 
 
Kelo 
Master of the Shakers



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 22 Gru 2009
Wysłany: 14-03-2010, 08:05   

Mam prośbę - czy ktoś mógłby dać mi linka do pełnego setu romów do Supercade? Z góry dzięki.
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 15-03-2010, 23:15   

Niestety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie przekierować portów, dlatego zainstalowałem Hamachi i tradycyjnie mam parę pytań.

1. Gdy hamachi jest aktywny, to mogę już zakładać grę na supercade? Próbowałem to zrobić, ale dalej wyskakuje unable...itp. Mam jeszcze coś ustawić w opcjach hamachi, żeby hostować?

2. Jeśli mam router, to czy powinnienem zaopatrzyć się w jakiś kabel, który połączy go z kompem na czas walk na supercade? Pytam, bo czasem podczas gry ostro przycina ( oczywiście nic wtedy nie ściągam itp). Wiem, że nie zawsze to jest powodem lagów, ale czy w ogóle ma to wpływ na grę? Z góry dzięki za pomoc.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 16-03-2010, 00:15   

1. Hamachi nie pomoże przy Supercade/2df/GGPO.

2. Nie powinno być wielkiej różnicy, chyba że masz kompa daleko od routera, albo masz po drodze coś co blokuje sygnał (bo zakładam, że mówisz o połączeniu Wifi).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Super Street Fighter IV arcade edition online na pc
Problem z uruchomieniem 2DF/Supercade
[Kupie] qanda Q4 Arcade Stick 3-in-1 RAF Ice Czerwony
Sprzedam arcade stick Tatsunoko vs Capcom
kupie Arcade Stick kompatybilność PS3
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group