Odpowiedz do tematu
Supercade
Autor Wiadomość
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 01-04-2010, 15:18   

Ja mam podobny problem jak Kelo z tym, że chodzi o gry Samurai Shodown 5 i Special, a mianowicie wyskakuje mi coś takiego: Essential propram ROM272-m1_decrypted.bin was not found. Oczywiście wciskam "ok" mimo to, widzę tylko: "Winners dont use drags":, nic więcej. Z góry dzięki za pomoc.
 
 
 
Kelo 
Master of the Shakers



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 22 Gru 2009
Wysłany: 01-04-2010, 15:27   

Mam to samo w większości romów Neogeo.
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 01-04-2010, 15:33   

Kelo napisał/a:
Mam to samo w większości romów Neogeo.


Mi się to narazie zdarzyło pierwszy raz, a wczesniej grałem jeszcze w Garou (ale to jeszcze na 2dfie) i ostatnio w 4 pierwsze części Samurai Shodown, które chodziły bez problemów. A Samuraje odpalałeś?
 
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 01-04-2010, 15:40   

winners dont use drugs.. ten ekran mialem w mvc gdy probowalem z rekkimaru pograc, okazalo sie ze lekarstwem byl rom sciagniety z romworld jesli sie nie myle, wiec moze sprobuj sciaganc z innego zdordla roma i sprawdzaj
_________________

 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 12-04-2010, 22:49   

Z SSV juz sobie poradziłem, trzeba było ściągnąć nowy bios, inną wersję neogeo.zip. Oczywiście tradycyjnie sieknę pytankiem :) . Czy wyłączenie auto-refresha na supercade znacząco wpływa na brak lagów?
Ostatnio zmieniony przez Martins 13-04-2010, 07:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-04-2010, 06:35   

Ludzie mówią, że tak, chociaż osobiście nie zauważyłem większej różnicy. Jeśli już, to auto-refresh może powodować lekkie skoki w grze w momencie odświeżania jeśli łącze jest bardziej obciążone.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-04-2010, 11:46   

Supercade to gówno. Ostatnie walki w turnieju SFA2 zagrałem z Patrickiem na GGPO bo na supercade było źle i różnica jest ogromna na korzyść GGPO. Polecam wszystkim co grają na supercade tury itp wgrać na wszelki wypadek GGPO. Pozdro.
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-04-2010, 12:21   

Problem w tym, że niestety GGPO ma dużo większe 'humory' niż Supercade i czasami po prostu nie działa - bez wyraźnego powodu.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 13-04-2010, 13:12   

Ja gram dość często i problemy są naprawdę sporadyczne wiadomo jak gram z azjatami czy hamburgerami to bywa ciężko ale, z resztą raczej bezproblemowo.
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-04-2010, 17:12   

SubZero napisał/a:
Problem w tym, że niestety GGPO ma dużo większe 'humory' niż Supercade i czasami po prostu nie działa - bez wyraźnego powodu.

Aserot napisał/a:
Ja gram dość często i problemy są naprawdę sporadyczne wiadomo jak gram z azjatami czy hamburgerami to bywa ciężko ale, z resztą raczej bezproblemowo.


Bardzo możliwe ale przecież nie wymyśliłem sobie tego. Supercade laguje 5x bardziej niż kiedyś 2DF czy teraz GGPO. Poza tym często jest DC. GGPO chodzi płynniej jak już chodzi.
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-04-2010, 17:20   

Ja nie przeczę, sam często pisałem że GGPO pod względem samego komfortu grania jest zdecydowanie lepsze. Niestety od dłuższego czasu jest nie rozwijane (a przynajmniej nie widać żeby coś się działo).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 14-04-2010, 12:18   

gascan napisał/a:
Bardzo możliwe ale przecież nie wymyśliłem sobie tego. Supercade laguje 5x bardziej niż kiedyś 2DF czy teraz GGPO.


Zgadzam się z tą opinią. Na starym 2dfie często zdarzało mi się z koreańcami, amerykanami i brazylijczykami w całkiem niezłych warunkach pograć. Na supercade jest to niemożliwe.
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
Kelo 
Master of the Shakers



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 22 Gru 2009
Wysłany: 28-08-2010, 19:00   

http://supercade.4shared.com/

Romy do Supercade.

Nie wiem czy to pełny romset, ale są to wersje romów dopasowane do Supercade.
 
 
 
Dreamcaster 
Master of the Shakers



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Mar 2006
Wysłany: 24-11-2010, 17:13   

Niech mi jakiś użytkownik Opery napisze jak odpalić Supercade. Zawsze używałem Firefoxa z addonem .NET Framework Assistant. Szukałem troche na googlach Assistanta pod Operę, ale nie mogłem nic takiego znaleźć. Help plox.
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 24-11-2010, 20:01   

nie ma co sie bawic , poprostu: uruchamiam IE (homepage = supercade) ->launch app, -> close IE , i tyle :D
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Super Street Fighter IV arcade edition online na pc
Problem z uruchomieniem 2DF/Supercade
[Kupie] qanda Q4 Arcade Stick 3-in-1 RAF Ice Czerwony
Sprzedam arcade stick Tatsunoko vs Capcom
kupie Arcade Stick kompatybilność PS3
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group