Odpowiedz do tematu
Tekken 3 - T6 Mod?
Autor Wiadomość
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-03-2010, 21:25   

Jak Editor( i w sumie cały team Honmaru :P ) coś robi to nie ma bata żeby to spieprzył :P
Wiem co mówię, czekajcie cierpliwie ;)
_________________

 
 
 
Summoner 
Beginner


Dołączył: 11 Mar 2010
Wysłany: 13-03-2010, 22:15   

gascan napisał/a:
@summoner
Dumian z Mr_Editorem już jakiś czas robi modele postaci z t6 do t3, miałem nawet okazje testować wersję PRE ALPHA gdzie dostępny jest tylko Bob i Lars. O ile Bob wygląda i porusza się fajnie tak lars jest mocno nie dopracowany i brakuje mu kilku ważnych ciosów.
Dumian pisał też ostatnio na GG, że przygotowuje Tekken Force tak aby można było przechodzić je online na dwóch graczy. Areny już dawno są zrobione i nawet spoko wyglądają w T3. Niestety nie mogę dać linka do screenów. Trzeba tylko czekać cierpliwie.

Aha jeżeli ktoś chciałby wziąć udział w testach nowych postaci niech zgłosi się do Dumiana na GG po T6T3_Character_Pack_preAlpha_0.0.1. Pozdrawiam.


Normalnie jak jakaś Arena 51 :szok:
Dla niewtajemniczonych
Cytat:
Strefa 51 - baza wojskowa której obecność została potwierdzona dopiero w 1994 roku a baza została założona około 1970 roku.

Zresztą google.pl...
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-03-2010, 06:15   

Ludzie. 1 kwietnia przypada dopiero za parę tygodni.
 
 
s[h/z]inden 
Grand Master


PSN ID: sh-zinden
Zagram w: planszówki, karcianki i casualowo w dowolne bitki
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2008
Skąd: Wałcz
Wysłany: 14-03-2010, 06:50   

a dlaczego nie poprosicie ludzi z namco-bandai o pomoc?
przeciez ich ten projekt jak najbardziej by zaciekawił i praca poszłaby szybciej!
niech ktoś do nich napisze!
:hyhy:
_________________
hej Gość!! pamiętaj o funkcji [ you ]!!
Ostatnio zmieniony przez s[h/z]inden 14-03-2010, 11:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 14-03-2010, 07:48   

A kupiłbyś to jako DLC do tekkena 3 przez PSS za 50 zł ?....
Już sam sobie odpowiedziałeś ;p
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
piksel091 
Elite player


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Mar 2010
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-03-2010, 09:36   

Czapol napisał/a:
A kupiłbyś to jako DLC do tekkena 3 przez PSS za 50 zł ?

szkoda kasy i zawrotu glowy zreszta namco pewnie pracuje juz nad kolejna gra to myslicie ze chcialo by sie im chrzanic z czym takim
_________________
zycie jest jak papier toaletowy kazdy wie jak jest
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-03-2010, 13:29   

Przykro mi, że muszę zniszczyć nadzieje na Tekkena 6 w Tekkenie 3, ale jak już z kilku tematów na Honmaru wynikało - nie da się ingerować w modele 3D, a i inne sprawy o których była tutaj mowa są problematyczne lub niemożliwe do wykonania. Podsumowując nikt nie pracuje nad takim modem i raczej pracować nie będzie, a gascan z Editorem zrobili mały falstart bo patch powinien nazywać się T3T6_Character_Pack_prima_aprilis_preAlpha_0.0.1. Nie oznacza to jednak, że w pewnym momencie nie zostaniecie czymś zaskoczeni, ale o tym póki co nie będę pisał - przyjdzie jeszcze czas na zapowiedzi, a tym się charakteryzuje niespodzianka, że jest niespodziewana ;)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Summoner 
Beginner


Dołączył: 11 Mar 2010
Wysłany: 14-03-2010, 18:44   

Kurcze no ale gdyby tylko był jakiś taki program który działał by no jak paint xd
Otwierasz plik, edytujesz , zapisujesz :/
(Chodzi o to że program wczytywałby np. tk3 i wszystkie teksturki możliwe do ze edytowania, a gdy już zakończymy to on by je wpisał do pliczku tekkena)
 
 
!Dan! 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: JK3, Tekken 3, Tekken: Dark Resurrection, Quake 3: A.
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Maj 2006
Skąd: Kraków ^^
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-03-2010, 23:11   

Wiedziałem xD Szczególnie rozbawił mnie tryb Force na 2óch xD
_________________

 
 
 
piksel091 
Elite player


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Mar 2010
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 15-03-2010, 08:50   

moglem sie tylko domyslac ale sie wrobilismy hehe xD
_________________
zycie jest jak papier toaletowy kazdy wie jak jest
 
 
 
s[h/z]inden 
Grand Master


PSN ID: sh-zinden
Zagram w: planszówki, karcianki i casualowo w dowolne bitki
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2008
Skąd: Wałcz
Wysłany: 15-03-2010, 11:31   

nie bedzie?
jaaa
ae z was nuby!
dam was na demoty za to, jaaa

ps.
temat moze w koncu wyladowac w koszu?
_________________
hej Gość!! pamiętaj o funkcji [ you ]!!
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 15-03-2010, 17:07   

T3-T6 mod ?... Teraz na serio, summoner, nie wiem, czy ty aż tak nie umiesz wytrzymać bez T6 że chcesz imitować go w T3, choć w tym wypadku czemu wogóle wstałeś od konsoli ? Multiplayer masz ( podobno kiepski, ja nie grałem, choć to tez zależy na jakiej konsoli się gra PS3 czy XBOX360 jednak jest spora różnica ), więcej postaci masz, grafę masz, to czego ty chcesz od poczciwego T3 ? Żeby obrósł tandetą, stracił klimat itd. ? Bardziej prawdopodobne jest to że strasznie chcesz mieć T6 ale nie ma tak lekko ( koszty itd. ) a najbliżej jest T3 ( w końcu darmowy ) ale tocz to stare, to trza chociaż zmodować, żeby mieć te swoją imitacje T6. Jeśli cokolwiek Cię z tego posta uraziło, przepraszam, uznałem twój pomysł za co najmniej bardzo dziwny, i nie owijając w bawełnę głupawy.
Dumian, jeśli chodzi o zrobienie tego na prima aprilis to jest to całkiem fajny pomysł ;p Nie do końca zrozumiałem jak dokładnie chciałeś to zrobić, dać instalator paru skinów, zmiany nazw w character select itp. "kwiatków" dla zabawy, czy wystawić link do installera jakiegoś obrazka pt. "prima aprillis" ?
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 15-03-2010, 17:52   

Ja miałem niecny plan... no ale musiało się wydać... ech... :P
ale w sumie to nie uważam samego pomysłu przerobienia t3 za zły. Ba, uważam, że to byłoby dosyć ciekawe :) no ale musimy się wszyscy obejść smakiem. :P
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Summoner 
Beginner


Dołączył: 11 Mar 2010
Wysłany: 15-03-2010, 21:31   

Czapol napisał/a:
T3-T6 mod ?... Teraz na serio, summoner, nie wiem, czy ty aż tak nie umiesz wytrzymać bez T6 że chcesz imitować go w T3, choć w tym wypadku czemu wogóle wstałeś od konsoli ? Multiplayer masz ( podobno kiepski, ja nie grałem, choć to tez zależy na jakiej konsoli się gra PS3 czy XBOX360 jednak jest spora różnica ), więcej postaci masz, grafę masz, to czego ty chcesz od poczciwego T3 ? Żeby obrósł tandetą, stracił klimat itd. ? Bardziej prawdopodobne jest to że strasznie chcesz mieć T6 ale nie ma tak lekko ( koszty itd. ) a najbliżej jest T3 ( w końcu darmowy ) ale tocz to stare, to trza chociaż zmodować, żeby mieć te swoją imitacje T6. Jeśli cokolwiek Cię z tego posta uraziło, przepraszam, uznałem twój pomysł za co najmniej bardzo dziwny, i nie owijając w bawełnę głupawy.
Dumian, jeśli chodzi o zrobienie tego na prima aprilis to jest to całkiem fajny pomysł ;p Nie do końca zrozumiałem jak dokładnie chciałeś to zrobić, dać instalator paru skinów, zmiany nazw w character select itp. "kwiatków" dla zabawy, czy wystawić link do installera jakiegoś obrazka pt. "prima aprillis" ?


Szczerze, to na początku czytania się troszkę obraziłem, ale do momentu przeprosin mi jakoś przeszło.
Rozumiem że z t3 nie zrobimy t6 ale można by jakoś oddać hołd królowi?
Z tym prima aprillis to macie dobry pomysł - tylko można by troszkę pokazać bo znam już taką jedną stronkę w której pewni hackerzy podkradali z głównego wszystkie bety, wersje alpha itd. Gdybym był profesjonalistą jak Mr_Editor to bym nawet tematu nie zakładał ;)
Może i pewnego dnia samodzielnie to zrobię. Piosenki i filmiki zawsze można skombinować. Zawsze google.pl pomoże ;)
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 15-03-2010, 21:48   

Nazwa moda z prima aprilis była tylko nawiązaniem do wypowiedzi Actiona, z tego co wiem nikt nie planował robić takiego żartu, chociaż teraz jak o tym myślę to byłby całkiem niezły wkręt, no ale obecnie jest już i tak spalony ;)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Tekken 3 - 5 jaki emulator do tego i jak skonfigurowany
Tekken 7 - III Żarowski Turniej Gier Video
Tekken 7 Online Cup - pierwszy turniej w TK7 na Honmaru!
Tekken DR PSP - jak wrócić do menu głównego?
Tekken 6 - jak skonfigurować drugiego pada
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group