Odpowiedz do tematu
Nowe części Tekkena oraz innych bijatyk - emulacja
Autor Wiadomość
EasY_PL 
Elite player



PSN ID: BmxRPL1
Zagram w: modzie na sukces
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2007
Skąd: sie wziąłem
Wysłany: 19-07-2009, 17:44   

ściągnij nowego mame z officiala... mam 45fps
komp:
Intel Celleron D 2,94Ghz
1024 Ram
Radeon 9550 (nie używany, tylko software)

wiele video opcji tam nie znajdziesz... a tym bardziej żadnej konkretnej na przyspieszenie gry... mimo wszystko da sie grać... już mam record na arcade :P


swoją drogą wiem że w mame 32x da sie ustawiać pluginy... (grałem na tym w T3... o niebo lepszy niż na ePSXe) ALE... TTT już nie działał dobrze... z resztą jest napisane w moim poprzednim poście...
_________________
piewien koleś pyta laske "dasz?"
a laska backdash
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 19-07-2009, 22:00   

Ani standardowe MAME, ani MAME32 (czy też obecnie MAMEUI) nie obsługuje pluginów. Bardziej chyba MAMEXT albo wspomniany pSxMAME, z tym że konfiguracja pluginów w tym drugim (korzysta teoretycznie z tych samych co ePSXe) potrafi zirytować (delikatnie mówiąc).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Inferno 
Master


P2P Mode: Client only
Zagram w: FEAR, UT, UT3, GRID, CnC 3 Tiberium Wars, Tekken 3/5
Dołączył: 04 Paź 2006
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 20-07-2009, 02:07   

luc_october napisał/a:
Aż tak tragicznie to nie wygląda jak pokazał Ghost. Na OpenGL2 wygląda to w miarę przyzwoicie. Taka ztuningowana i wygładzona trójeczka ;)

Oj to mi musicie już wybaczyć :D Nie bawiłem się tym emulatorkiem, ale poruszył mnie fakt że róznica jest, co by nie mówić, dość spora (brak shaderów od razu rzucił mi się w oczy i pierwsze co sobie pomyslałem to: "lol co to kur...de ma byc :zdegustowany: )
Pobawie się tymi opcjami i zobaczymy co to da, u Ciebie Luc wygląda to już w miare przyzwoicie ^^
_________________
 
 
 
luc_october 
Friend


Dołączył: 07 Lis 2006
Skąd: libiąż called liban
Wysłany: 22-07-2009, 17:00   

2 screeny w wysokiej rozdziałce i ustawienia OGL2. (w opcji shaderów wybrałem shader Bloom 2, ale można sobie popróbować inne jak kto woli)
shadery można ściągnąć tu: http://forums.ngemu.com/p...gl2-plugin.html

te same ustawienia można zastosować na Tekkenie 3 i też ładnie wygląda.







edit. Dodaję filmik. Oglądnijcie w HQ.

https://www.youtube.com/watch?v=fliYVMI4Uhg


edit2. dodaję parę screenów z pcsx2:

TTT ( widać jak ardzo duża różnica jest między wersją arcade a ps2)









T4





T5





na najnowszej wersji SVN bardzo ładnie wszystko śmiga. Wymagany procek intela 2 rdzeniowy 3ghz ;)
_________________

https://www.youtube.com/lucoctober
https://www.myspace.com/lucoctober
 
 
Inferno 
Master


P2P Mode: Client only
Zagram w: FEAR, UT, UT3, GRID, CnC 3 Tiberium Wars, Tekken 3/5
Dołączył: 04 Paź 2006
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 11-08-2009, 02:42   

Do emulowania polecam najnowszą bete PCSX2 1474.
Ostatnio gram sobie w Mortal Kombat Armageddon i Soul Calibur III. Obie gry emuluja się bez zarzutów, w MK animacja jest płynna (stałe 60 klatek przy ograniczeniu do tej wartości) i nie ma żadnych błędów w grafice/dźwieku :)
Kilka screenów z gry:






I na koniec postaci zrobione przeze mnie :hyhy: :
Oceniajcie ;)

Jakby ktoś nie wiedział:
-Bison: Street Fighter
-Lara: Tomb Rider
-Skeletor: Kreskówka He-Man : DDD, eh stare dobre czasy ;)
-Shredder: Wojownicze Żółwie Ninja
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

No i Soul Calibur:







Również 60 klatek, na niektórych mapkach pojawiają się małe cienie, które jednak nie przeszkadzaja w rozgrywce.

PS: Sorry za śmieszną rozdziałke w Mortalu, bawiłem się ustawieniami i zapomniałem zmienić na ta w której zwykle gram (1280x1024) :wstyd:
W Soul Calibur jest juz ok ;]
Btw Luc, gdzie posiałeś cienie w T4 i T5? Jakos dziwnie to bez nich wygląda :P
_________________
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 11-08-2009, 07:22   

Cytat:
Btw Luc, gdzie posiałeś cienie w T4 i T5? Jakos dziwnie to bez nich wygląda :P

mi tam brak cieni nie przeszkadza :P w sumie to wolę brak cieni niż wyłupiaste oczy, czy inne ciekawe cuda.... o ile dobrze sobie przypominam to jeśli nawet ktoś uruchomił grę na 60fps bez błędów graficznych to cienie były co najwyżej "w paskach"... ale ja nie jestem na bieżąco :P
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Inferno 
Master


P2P Mode: Client only
Zagram w: FEAR, UT, UT3, GRID, CnC 3 Tiberium Wars, Tekken 3/5
Dołączył: 04 Paź 2006
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 11-08-2009, 10:34   

Mr_Editor napisał/a:
mi tam brak cieni nie przeszkadza :P w sumie to wolę brak cieni niż wyłupiaste oczy, czy inne ciekawe cuda.... o ile dobrze sobie przypominam to jeśli nawet ktoś uruchomił grę na 60fps bez błędów graficznych to cienie były co najwyżej "w paskach"... ale ja nie jestem na bieżąco :P

Hmm wyłupiaste oczy? Pierwsze słysze hehe, na 0.9.5 były pozaginane stopy ale od czasu wersji 0.9.6 i to jest już przeszłością. Teraz mozna spokojnie grac w Tekkena bez przekłamań w grafice (cienie równiez wyglądają jak trzeba) ;)
_________________
 
 
 
luc_october 
Friend


Dołączył: 07 Lis 2006
Skąd: libiąż called liban
Wysłany: 11-08-2009, 10:36   

Ghost napisał/a:

Btw Luc, gdzie posiałeś cienie w T4 i T5? Jakos dziwnie to bez nich wygląda :P


Może nie ma cieni, bo odpalałem na windowsie xp w dx9 a nie na viscie/windowsie 7. Pewnie w dx10 już jest ok, ale nie mam jak tego sprawdzić.
_________________

https://www.youtube.com/lucoctober
https://www.myspace.com/lucoctober
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-08-2009, 14:39   

Naomi2 złamane, VF4Arcade emulowane


 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 26-08-2009, 20:47   

Action napisał/a:
Naomi2 złamane, VF4Arcade emulowane


ŁOŁ! emulowalny Virtua Fighter 4 Final Tuned!
FT = Evo + update (dodatkowe ciosy, refresh aren)

Tam jest aż 14 fps podczas samej gry?
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON rozpocznie treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie od września 2018. Trwają zapisy. Zapraszamy!
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 27-08-2009, 01:28   

dwurdzen 2GHz - 30fps w samej grze

dwurdzen 3GHz - 60fps w samej grze

+ randomowe zwolnienia na niektórych arenach no i bugi graficzne.
 
 
Inferno 
Master


P2P Mode: Client only
Zagram w: FEAR, UT, UT3, GRID, CnC 3 Tiberium Wars, Tekken 3/5
Dołączył: 04 Paź 2006
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 27-08-2009, 14:11   

Mój nowy gameplay z Mortal Kombat Armageddon:
>>>KLIK<<<
W koncu moge Wam pokazac jak to na prawde wygląda, poprzednie filmiki nagrywane były cyfrówką (starsze emulatory strasznie zwalniały rozgrywke podczas nagrywania) i niestety pozostawiały wiele do życzenia :zdegustowany:
Miłego oglądania ;)
_________________
 
 
 
innovator 
Beginner



Dołączył: 10 Maj 2009
Wysłany: 15-09-2009, 20:34   Tekken Tag Tournament Online + MAME // PELNA SPRAWNOSC!!!

Elo

Rzadko pisze na waszym forum :D [częściej czytam ;) ] ale tego nie mogłem ominąć i musiałem napisać :D

Do rzeczy... znalazłem filmik z konfiguracją MAME co zrobić by TTT chodził na niej porządnie z linkiem do emu+romy

filmik : https://www.youtube.com/watch?v=7OMGCKU3StM

***DOWNLOAD***

http://www.megaupload.com/?d=4TTYFHT8

Trzeba będzie potestować :D
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 15-09-2009, 20:41   

'Porządnym chodzeniem' to ja bym tego nie nazwał... na oko tak z 40fps i do tego frameskip 8 z 12 klatek (czyli ponad połowy nie rysuje).

No i inna sprawa co robi te 'Online' w temacie, skoro tu ani słowa o online nie ma ?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
innovator 
Beginner



Dołączył: 10 Maj 2009
Wysłany: 15-09-2009, 21:00   

Przetestowane i działa ^^

Gra sie wporzo a i wymagan nie potrzebuje ;p

Teraz tylko czekac az ktos z tym na kailerze zawita :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Nowsze części Tekkena - Romhacking
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
Tekken Tag Tournament Online pack - download
Łobez Arena -Turniej Tekken TT2 i Mortal Kombat 9 i inne...
Tekken Tag Tournament Online - lista graczy
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group