Moim zdaniem najlepszą postacią jest Paul nigdy nie wiadomo w ktora strefe walnie jest szybki silny. Najlatwiej zaczac bic przeciwnika zaczynając kombinacją d+rk, rp lub d+lp, rk, rp lub poprostu combo... lp, rp, lk, lp, rk, rp, lp, rk, rp, lp tylko dobzi gracze potrafią to zablokowac, wystaczy ze wejdzie jeden cios ktory na zmiane atakuje dół i góre... wiec czesto przeciwnik jest bez szans... w t3 jest nawet motyw na time attack... f+u+rk, przeciwnik spada na ziemie zaczynamy robic b+lp+rp i zawsze przeciwnik z ziemi odturla sie do tylu nie zdazy wstac dostanie powerem, tylko trzeba to wyczuc
Generalnie to milo by bylo jak bys uzywal tej legendy gdyz jest ona najlepsza i najczesciej stosowana, a na forum tym znajdziesz tez stosowny topic poswiecony tylko Paulowi gdzie mzoesz opisac rozne przydatne do niego zagrania.
Częsciowo masz racje co do Paula, ale powiedz mi jak ludzie wygrywają turnieje takimi postaciami jak dr. lub gon, kuma, gunjack, przeciez to sa postacie dla mobów (przynajmniej 2 pierwsze). Patrzac na paula to jest on chyba bardziej standardową postacią niż te wymienione wyżej.
Gon z tego co wiem na turniejach jest banowany (?) a żeby wygrać z dobrym graczem używając doktorka, czy Gun Jacka to trzeba IMHO naprawdę nieźle nimi grać. Inna sprawa, że jeszcze nie słyszałem żeby ktoś wygrał turniej Gun Jackiem (prawdopodobnie Krelian będzie pierwszy w Dismaster Cup ) ale tu mogę się mylić, bo aż tak się nie znam
w t3 panuje ogolnie balans
ciezko mi powiedziec ktora postac jest najslabsza a ktora najsilniejsza-poniewaz kazda dalo sie wygrać
-może faktycznie jedynie Gon sie troszke wywyższał gdyz na niego naprawde upierdliwie sie gra
( jesli ktos ma wystarczajace nerwy i chce sie ktos przekonać to chetnie zaprezentuje=P )
-chociaz jesli ktos umial grać na jaszczura-już wcale nie było tak rózowo (w grze sa postacie wybitnie anty-gonowe^^)
co do sweepów henia w t3-to są one wrecz samobójcze-miedzy pierwszym a drugim da sie wsadzic rozne rzeczy
np hunting hawki od hwo,henia,ogre'ów( g/p+3,4(3 hwo), g/p+3+4 eddego, g/p+1 Gona
w ttt-były już bardziej zarysowane róznice pomiedzy postaciami ale jakiegos szcegolnego zabójcy nie było-na kazda postac znalazł sie jej pogromca ^^ (na bruce beak, na beaka kazuya itp )
w t4 oczywiscie jin- ktory byl silny jak cała reszta postaci razem wzieta
steve był mocny ale nie przesadzony-jesli umialo si ena niego grac to steve stawal sie prawie bezuzyteczny (nie da sie pokonać defensywnego przeciwnika nie posiadajac cwierc rozsadnego lowa)
w t5-wogole jest parodia z postaciami
jest juz kilka grupek-ktorym ciezko ze soba rywalizowac na tym samym poziomie
grupka najwiekszych szmaciazy to napewno: Bryan,Nina,Feng,Raven
a co do lee-wcale nie uwazam ze jest taki najsłabszy w t5-jest tylko bardziej wymagajacy (ostroznego) grania jesli chce sie wygrać (postac wedrujaca praktycznie cale dlugosci stagy i 100% banalna akcja na scianie za 70-90% życia po mega priorytetowym szybkim ciosie (kolanko g/p+4) nie moze byc taka słaba
T1:
Kazuya - od pierwszej czesci pokazuje nam (lub atakuje nas) typowymi mishimowskimi atakami, które jak wiadomo zabijają:)
T2:
Nie zauwazyłem takiej postaci
T3:
Paul - tak to on jest przegięciem, wspaniały, silny, pełen krzepy chopaka który swoją grzywą przypomina johny-ego bravo:P Pogłoski mowią ze Paul jak był mały został zamknięty 20m pod ziemią w pomieszczeniu z próżnią na 5 lat zywiąc sie tynkiem ze ściany:)
TTT:
Tak samo jak w T2, chociaż King troche odbiega od standardu
Zauwazylem ze ten temat troche za bardzo ewoluowal i ludzie juz nie rozwazaja na zadana przeze mnie kwestie zatem zachecam do przeczytania pierwszego posta w tym temacie i moze wtedy zauwazycie ze piszecie cos nie w ten desen
PS: Temat "Moja ulubiona postac" juz chyba istnieje a tutaj nie o tym miala byc mowa...
_________________ Before you see the light you must die...
tk2 - yoshi (d,p 2 , d/t 3,3,3 bez konca do konca rundy - nie da sie uciec)
tk3 - zaden tam paul tylko gon (ktory na szczescie byl banowany na turniejach) a za nim ogier zwykły - rzut specjalny i kontynuacja za ponad 100)
ttt - tu juz ciezko wyznaczyc najwiekszego prostaka (dlatego tez dla mnie to najbardziej zbalansowana czesc w ktora mozemy zagrac) - bruce , ogry , julka na pewno to pierwsza trojka najbardziej przegietych postaci
tk4 - jin - jfowe 3 plaskie , za nim steve i jego 1,2 ,1 do us/ranej smierci
tk5 - steve "bo tak"
tk dr : Devil jin jest zdecydowanie najmocniejszy ale trzeba miec mega skilla dlatego jest to najbardziej zbalansowana czesc w historii w ktora jednak nie mozemy zagrac
tk dr : Devil jin jest zdecydowanie najmocniejszy ale trzeba miec mega skilla dlatego jest to najbardziej zbalansowana czesc w historii w ktora jednak nie mozemy zagrac
Nailerku, może teraz jest zbalnoswana, ale gdy ludzie pograją Devil Jinem jeszcze z pół roku i zaczną wygrywać wszystkie turnieje, to nagle okaże się, że ta gra jest najbardziej IMBa ze wszystkich
Shinhwa : najwiecej turniejow wciaz wygrywa NIN stevem w korei a ta postac w DR nie jest juz topem wiec sam sobie odpowiedz na pytanie apropo narzekania na DJa czytaj najbardziej przegieta postac w grze
Moją ulubioną postacią jest:
Yoshimitsu-Lubie takich typów z mieczami i niezle nim walcze
Heihachi Mishima-Wyglada jak dziadek a jest taki silny lubie nim walczyc poniewaz jest elektrycznym niszczycielem kiedy nim walcze czyje sie jak grom !!!