Wysłany: 21-04-2012, 20:08 Problem z tk3o, vista, obraz
Witam, problem polega na wykrzaczaniu się gry po podłączeniu do innego gracza. Wchodzę na serwer, wszystko smiga, wchodzę do czyjejś gry, dajemy start. NAMCO presents się nie pojawia(do paru minut), z pytań wiem, że osoby z którymi chciałem się łączyć normalnie widzą grę, menu, ekran wyboru postaci itp. U mnie po jakimś czasie wyskakuje windowsowy error, że tk3o przestał działać. Wybór: wyłącz program/wyszukaj rozwiązanie online.
Pomoże ktoś? Dodam, że raz udało się pseudo dojść o menu. Obraz wyglądał jak pomieszana mozaika stworzona z pociętych kawałków normalnego ekranu o.O.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Wrz 2006 Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 24-04-2012, 23:13
Widzę, że problem rozwiązany, ale pozwolę sobie dopisać uwagę, która może sie przydać użytkownikom Visty, odnośnie problemów z pluginami pod DirectX.
Vista standardowo korzysta z DirectX 10, a ten nie jest kompatybilny z poprzednimi wersjami.
Dlatego trzeba instalować dodatkowo DirectX 9/End-User, by móc korzystać z pluginów emulatora pod DirectX 6/7/8/9. Dotyczy to zarówno ePSXe, jak i innych emulatorów, innych konsol np. nullDC.