King
Moderator: ModTeam
- Raziel
- Master of the Shakers
- Kontakt:
Re: King
Chicken to ucieczka z reversal'a problem w tym że tylko ai ma wystarczający refleks aby wykonać go bez przygotowania, zasada jest prosta .. wyjaśnię na przykładzie Hwo, więc kiedy Nina łapie twoją 1 musisz szybko wcisnąć b+1+2 więc jeśli wpadniesz w reversal którymś z 1 albo 2 musisz szybko nacisnac b+1+2 a jeśli którymś z 3 albo 4 musisz b+3+4 Hwo ma przekichane nie tylko on, reversali kinga nie da się "odbić" ;P rawr
- luc_october
- Friend
Kosmo pisze:Chicken na 4 f,b,d/b,d,d/f,f+1 (w plecy)
Chicken na 4 b,f+1+2 (w plecy)
mam odnośnie tego pytanie. CO to wogule jest ? i czy to działa
haha działa i to jak trzeba to szybko wykonać i robi się bug taki że obraca przeciwnika tyłem i masz rzut w plecy za darmo można też po chichenie na 4 robić szybsze ciosy. nie pamiętam czy do 13 klatek. nie wiem.
- Yamada
- Moderator
- Kontakt:
Mylisz się.Raziel pisze:Chicken to ucieczka z reversal'a problem w tym że tylko ai ma wystarczający refleks aby wykonać go bez przygotowania, zasada jest prosta .. wyjaśnię na przykładzie Hwo, więc kiedy Nina łapie twoją 1 musisz szybko wcisnąć b+1+2 więc jeśli wpadniesz w reversal którymś z 1 albo 2 musisz szybko nacisnac b+1+2 a jeśli którymś z 3 albo 4 musisz b+3+4 Hwo ma przekichane nie tylko on, reversali kinga nie da się "odbić" ;P rawr
Na ataki lewą kończyną robisz chickena p+1+3, a na ataki prawą p+2+4.
Nom u Heńka np siedzi twin pistons w plecy.można też po chichenie na 4 robić szybsze ciosy. nie pamiętam czy do 13 klatek. nie wiem.
- luc_october
- Friend
WTF??Kosmo pisze:Czyli hwoarangiem trzeba robić p+1+3
Więc kingiem skoro tak mam robić :b,f+1+2 ?
jak jesteś z tych co lubią bobem sadziś 3,3,3,3 do znudzenia to tak, a jak jesteś z tych co wolą 4,4,4,4 to musisz wcisnąć f+2+4 heheheh
więc kingiem robisz tak: jakiegoś kopa np.4 albo f,f+4 przeciwnik robi przechwyt, a ty wtedy f+2+4 i po chickenie f,b,d/b,d,d/f,f+1 (w plecy)
prościej nie potrafię tego opisać
- KingKY
- Elite player
Ciekawostka dla kinga w t5
W momencie gdy mamy f,f N 1+2 na mocnego countera, czyli np podczas gdy ktos robi unblocka lub dlugi cios, w ten czas ff n 12 zadaje obrazenia xD !
f n d df f f1 - ono wersja qcf+1 z cd
gdy wrzucimy z juggla przeciwnika na ścianę, samemu będąc blisko niej, gwarantowane mamy 1+4
Przeciw krążącej plotce, wciskającej kit iż po qcb+1+2 cios bt 3 jest tylko na bigów.
Ten cios wchodzi na każdą postać po tym chwycie, to gwarant :)
Na serverach honmaru ludzie grają dość agresywnie, jeśli TY grasz kingiem i przeszkadza Ci nadgorliwość przeciwnika, zdaj się na f+2+3, satysfakcja gwarantowana
Raziel przjacielu, co Ty tam powypisywałeś :P:P kingiem jeśli ktos gra amatorsko niech róbi f2,2 1,2 b+3, a po fc df2 chwyt ziemny
Jeśli ktoś gra amatorsko zapewne też nie rozumie za cholere tej legendy
W momencie gdy mamy f,f N 1+2 na mocnego countera, czyli np podczas gdy ktos robi unblocka lub dlugi cios, w ten czas ff n 12 zadaje obrazenia xD !
f n d df f f1 - ono wersja qcf+1 z cd
gdy wrzucimy z juggla przeciwnika na ścianę, samemu będąc blisko niej, gwarantowane mamy 1+4
Przeciw krążącej plotce, wciskającej kit iż po qcb+1+2 cios bt 3 jest tylko na bigów.
Ten cios wchodzi na każdą postać po tym chwycie, to gwarant :)
Na serverach honmaru ludzie grają dość agresywnie, jeśli TY grasz kingiem i przeszkadza Ci nadgorliwość przeciwnika, zdaj się na f+2+3, satysfakcja gwarantowana
Raziel przjacielu, co Ty tam powypisywałeś :P:P kingiem jeśli ktos gra amatorsko niech róbi f2,2 1,2 b+3, a po fc df2 chwyt ziemny
Jeśli ktoś gra amatorsko zapewne też nie rozumie za cholere tej legendy
KING SAYS:"DAMN, RAWR IS JUST TOO GOOD !"
- Filipo11
- Beginner
Witam, szukam pomocy co do multithrowów; otóż uczyłem się ich przede wszystkim z 'King FAQ' z Tekken Zaibatsu. Jest tam napisane tak (usunąłem kawałek z Arm Dragiem, bo nie o niego mi chodzi): Umiem już DM-CB-PB-GS i DM-CB-PB-WB, jednak w żaden sposób nie chce mi wyjść IAD. Podejrzewam, że tu jest błędnie napisana kombinacja, ponieważ inny FAQ pisze, że IAD (o innej nazwie) to 3+4,1+2,1+2+3, a jeszcze inny że to 3+4,1+2,1+2+4 (wszystkie z Zaibatsu). Próbowałem wszystkie z nich, lecz żaden z tych nie wychodzi Wiecie co w tym wykresie jest nie w porządku? Z góry dzięki za pomoc.
PS: Sorry, jeśli podobne posty już były, ale na oficjalnych fakach na Zaibatsu nie powinno być chyba takich gaf
Kod: Zaznacz cały
DM----------- CB----- PB----- GS
| |
| --- WB
|
IAD---- PRP----- GS
|
------- WB
AD : Arm Drag d/f, 1+3 or d/f, 2+4
DM : Double Mexican d/f, 1+2 or SS+2+4, or df, df+2+4 (while
opponent is crouching)
BD : Backdrop 2,1,1+2
GSX : German Suplex 3+4,1+2
CB : Cannonball 2,2,1+2
PB : Powerbomb 1,2,3+4
IAD : Inverted Atomic Drop 3+4,1+2,1+2+3+4
PRP : Pearl River Plunge 1,2,3+4,1+2
GS : Giant Swing 2,1,3,4
WB : Wishbone Powerbomb 3,1,2,3+4,1+2+3+4
PS: Sorry, jeśli podobne posty już były, ale na oficjalnych fakach na Zaibatsu nie powinno być chyba takich gaf
-
- Użytkownik
Mam takie noobiarskie pytanko, a mianowicie: gram w tekkena 3 długi czas i nie uzywałem żadych spisów ciosów itp (oprócz tych z tekkena 3 i tekkena 5) i mógł by mi ktos wyjascić jak mam to rozumiec?? - 2,1,1+2,1 gwarantowany juggl po hop kickach, FC,d/f+2, CH f,f+2