Odpowiedz do tematu
Playstation 3, Xbox 360, Wii a może ... PC?

Playstation 3, Xbox 360 a może Wii? Który z Next-Gen'ów jest Twoim faworytem?
Sony Playstation 3
62%
 62%  [ 73 ]
Microsoft Xbox 360
26%
 26%  [ 31 ]
Nintendo Wii
3%
 3%  [ 4 ]
Nie interesują mnie konsole.
6%
 6%  [ 7 ]
Wolę upgrade'ować PC do grania w najnowsze tytuły
0%
 0%  [ 1 ]
Głosowań: 116
Wszystkich Głosów: 116

Autor Wiadomość
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-09-2008, 09:30   

To chyba jestem jakiś dziwny skoro lubię ten budyń bez mleka i na PS3 gram głównie w tego brzydkiego T:DR Online olewając piękne VF5 i SC4 :P
_________________
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 14-09-2008, 10:24   

Ja też pomimo konsoli z SC4 obok mnie gram obecnie więcej w...średniej klasy jRPGa na PS2. Dlaczego? Bo podświadomie faworyzuję ten gatunek.
_________________
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-09-2008, 18:43   

Akurat teraz ja też gram najwięcej na PS2 bo Yakuza 2 wyszła :P
_________________
 
 
 
Sylvan Wielki 
Grand Master



Dołączył: 23 Mar 2008
Wysłany: 15-09-2008, 20:17   

Komandos napisał/a:
To chyba jestem jakiś dziwny skoro lubię ten budyń bez mleka i na PS3 gram głównie w tego brzydkiego T:DR Online olewając piękne VF5 i SC4 :P

Odpowiedziałeś sobie .

A tak na poważnie, wielu moich kolegów kupiło PS3 właśnie dla tej brzydkiej gry i to gdy jeszcze OL nie miała , ani trybu praktyki. A mało który z nich ma HD. Pasjonaci.

A z tą VF5....błąd.
_________________
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-10-2008, 14:22   

ghettokingsas napisał/a:
Action napisał/a:
Nie no, jezeli kupujesz Xboxa do poważnego grania to nie ma co sie brac za wersje Arcade (brak twardego dysku, przez co już teraz nie pogramy sobie w kilka gierek; brak okablowania... w ogole tam prawie niczego nie ma oprocz samej konsoli :D a za dokupienie dodatkowych akcesoriów doplacimi o wiele wiecej niż plącac z góry za wersje Premium lub Elite)


Co masz na mysli przez powazne granie? Nie wiem czemu gnoisz wersje arcade x360, sam tak a posiadam i niczego mi nie brakuje ;)

Ja kupilem X360 Arcade, do tego kabel VGA do monitora i headsecik, no i VF5 ;) Karta 256mb w zupelnosci wystarcza na savey, baaa nawet SC1 z live arcade na nia mi sie zmiescilo :) dysk dokupie jesli bedzie mi naprawde potrzebny, czyli jesli przy new xbox experience okaze sie ze mozna gry instalowac na hdd i naped nie bedzie mi halasowal :D demka gier to itak moge sciagnac z netu, wypalic na dvd-rw i sprawdzic



--------------------------------------------------------------------------------------------------------


ghettokingsas napisał/a:
Co masz na mysli przez powazne granie? Nie wiem czemu gnoisz wersje arcade x360, sam tak a posiadam i niczego mi nie brakuje ;)


Nie ma to jak powrót do tematu po bagatela 6 miesiącach ;) Teraz wersja Arcade różni się praktycznie tylko brakiem twardziela, za to kiedyś prócz HDD Arcade nie miał żadnego sensownego wyjscia video, headseta, kabla do lana czy też bezprzewodowego pada.;)

No i mimo wszystko, bez twardziela nie skorzystasz z większości dobrodziejstw Live. :)
Ostatnio zmieniony przez Action 02-10-2008, 16:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ghettokingsas 
Beginner


GamerTag: ghettokingsas
Dołączył: 02 Paź 2008
Wysłany: 02-10-2008, 15:38   

mylisz sie :spi: ty piszesz o wersji core, nie arcade :)
arcade od zawsze miala memorke, bezprzewodowego pada i hdmi :) :cwaniak:

I co masz na mysli przez dobrodziejstwa live?
demka jak juz pisalem , sciagam i na dvd nagrywam, gry live arcade przewaznie zajmuja 80-150 mb chyba to mi na memorke taka gra wchodzi jak chce w nia pograc , o ile wczesniej wydalem na nia MS points.

Jedynie DLC do niektorych gier sporo zajmuja, ale na DLC mi przewaznie szkoda kasy. Owszem dysk jest przydatny ale to wydatek 150-200zl, jak juz pisalem, uznam ze mi potrzebny to dokupie.

Dobrodziejstwem live jest imo caly interface tej uslugi i to jak gry super chodza online. Zeby zaprosic ziomka z listy do gry wystarczy 20 sek i zaproszenie wyslane, koles potwierdza i System robi za niego reszte roboty i gramy.
_________________
Namuuuuuuuuu ^^
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-10-2008, 16:18   

ghettokingsas napisał/a:
I co masz na mysli przez dobrodziejstwa live?


Miałem na myśli ściąganie gier, dodatków, demek, filmów, trailerów i mini-gierek z arcade. :)

Piszesz, że ściągasz demka z internetu, jest to legalne?
Skoro masz memorke 256 to ile gierek z arcade jesteś w stanie na nią pomieścić, 1-2? Biorąc pod uwagę fakt, że trzymasz na niej również swoje profile, zapisane stany gry etc. (swoją drogą same save z obliviona zajmowały mi kilkaset mb;).


P.S. Posty przenoszę
 
 
KRELIAN 
Junior Admin


PSN ID: KrelianTK
Zagram w: Tenchu: Burning Shadows,Ronin Blade Crusade,Gex Origins
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: ta pewność?
Wysłany: 02-10-2008, 16:48   

Action napisał/a:

Piszesz, że ściągasz demka z internetu, jest to legalne?


Przecież wiadomo że usuwa po 24 h :D :D :D
_________________


https://www.change.org/p/...game-on-the-ps4 - wejdź i podpisz jeśli czekasz na powrót 'starego, dobrego Tenchu' na PS4!!!!
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-10-2008, 17:51   

KRELIAN napisał/a:
Przecież wiadomo że usuwa po 24 h


Wbrew pozorom to nie było az tak jałowe pytanie. ;) Kiedyś słyszałem, że można legalnie pobierać aktualki dashboarda na CD prosto ze stronki M$ co by sobie to zainstalować na xboxie. Jestem ciekaw czy z demkami jest tak samo.;)
 
 
Sylvan Wielki 
Grand Master



Dołączył: 23 Mar 2008
Wysłany: 02-10-2008, 18:29   

Ja tylko czekam aż nowy Wario wpadnie w me dłonie. Takiej oprawy 2d nie ma żadna inna gra a sama pozycja .... uch.

Przy okazji jeśli ktoś chce przerzucić się na nową generację, teraz jest wspaniała okazja.
32" LCD (Samsung/LG) 1.6k , PS3 ponad 4oozł mniej (dysk 40GB) a x360 premium 300zł mniej niż sprzęt Sony.
_________________
 
 
 
ghettokingsas 
Beginner


GamerTag: ghettokingsas
Dołączył: 02 Paź 2008
Wysłany: 02-10-2008, 19:10   

Action napisał/a:


Miałem na myśli ściąganie gier, dodatków, demek, filmów, trailerów i mini-gierek z arcade. :)



o sciaganie jakich gier ci chodzi? chyba tylko z live arcade? no ewentualnie jakies tytuly z xboxa starego, ale one mnie nie interesuja, filmow w polsce sciagac nie mozesz, trailery ogladam na pc, a gry z arade naprawde malo zajmuja i mieszcza sie na memorce
a co do filmow to nie wiem czy wiesz ale w polsce nie mozemy ich sciagac ;) tak samo wiele DLC do roznych gier jako ze nie ma polskiego live :spi:
Action napisał/a:

Piszesz, że ściągasz demka z internetu, jest to legalne?

Dlaczego to ma byc nielegalne? przeciez wersje demo sa darmowe, co to za roznica czy bede ja mial na hdd , memorce , dvd czy pendrive? pozatym mam niezmodowana konsole i moge tak w demka grac czyli MS na to pozwala :) pozatym to tylko demko, raz dwa razy zagrasz i wywalasz ;)
Action napisał/a:

Skoro masz memorke 256 to ile gierek z arcade jesteś w stanie na nią pomieścić, 1-2? Biorąc pod uwagę fakt, że trzymasz na niej również swoje profile, zapisane stany gry etc. (swoją drogą same save z obliviona zajmowały mi kilkaset mb;).

no dokladnie jedna - dwie gry zmieszcze na memorce :) i nie wiem w czym problem, przeciez jak kupisz gre na arcade to mozesz ja sciagan N-razy ze swojego profilu, a te gry zajmuja tak malo ze sciagnac taka gre to chwila moment, nagram sie - wywalam , zachce mi sie w to zagrac kiedys znowu to sciagne - proste

co do trzymania profili to mam jeden - bo po co mi wiecej :zdziwko: w gier sporo gralem i jakos nawet polowy tej pamieci save'y mi nie zajely, nie wiem ile zajmuja savey z obliviona , nie gram w ten badziew :) ale jaka gra takie savy - czyt. zje.bane hehe :D

pozatym na live arcade jest tylko kilka naprawde dobrych pozycji godnych uwagi ;) ale jak juz pisalem usuniesz to mozesz sciagnac znowu
swoja droga memorka sie przydaje bardziej niz moglbys sobie wyobrazic ;) chociazby do przenoszenia profilu miedzy konsolami, albo w takim virtua fighter 5 , idziesz do ziomka i chcesz grac swoja postacia :) i co? i jajco jak nie masz memorki to profilu nie wczytasz ze swoim fighterem, przydaje sie tez jako backup save'ow i profili bo jak wiemy dysk potrafi kopnac w kalendarz i wtedy jest placz ze wszysko sie stracilo

podsumowujac - owszem dysk sie przydaje, ale jak to napisales do "pozadnego" grania nie jest potrzebny, nie wiem ile gb ci savey zajmuja ale popatrz na swoj gamerscore i na moj, i kto tu pozadnie gra? ja na memorce czy ty na dysku :rotfl:

tak samo posiadacz ELITE moze teraz ci wbic ze przeciez w premium na 20gb (naprawde chyba 12 czy 14gb) to tak naprawde malo rzeczy mozesz trzymac , a on na swoim 120gb "pozadnie" gra hahahaha ;)

konsola jest do grania, dysk do przechowywania danych, jednemu wystarczy 10mb , a innemu nie wystarczy 100gb, a to czy gra pozadnie czy nie to zalezy od samego gracza a nie konsoli, koloru pada, wielkosci dysku czy ilosci gier

pokoj z toba , bo wlasnie zauwazylem ze adminem chyba to jestes, to nie ma co sie wdawac w dyskusje :hyhy:
_________________
Namuuuuuuuuu ^^
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-10-2008, 20:29   

Cytat:
o sciaganie jakich gier ci chodzi? (...) tytuly z xboxa starego


dokładnie

ghettokingsas napisał/a:
a co do filmow to nie wiem czy wiesz ale w polsce nie mozemy ich sciagac ;) tak samo wiele DLC do roznych gier jako ze nie ma polskiego live


Tak samo jak i grac online, ale nie o to chodzi bo i tak każdy ma założonego live na USA/GB;)

ghettokingsas napisał/a:
pozatym mam niezmodowana konsole i moge tak w demka grac czyli MS na to pozwala


No i o to mi chodziło chłopie.

ghettokingsas napisał/a:
nie gram w ten badziew :) ale jaka gra takie savy - czyt. zje.bane (...) pozatym na live arcade jest tylko kilka naprawde dobrych pozycji godnych uwagi


gusta, gusta, gusta... ;)

ghettokingsas napisał/a:
swoja droga memorka sie przydaje bardziej niz moglbys sobie wyobrazic ;) chociazby do przenoszenia profilu miedzy konsolami, albo w takim virtua fighter 5 , idziesz do ziomka i chcesz grac swoja postacia :) i co? i jajco jak nie masz memorki to profilu nie wczytasz ze swoim fighterem, przydaje sie tez jako backup save'ow i profili bo jak wiemy dysk potrafi kopnac w kalendarz i wtedy jest placz ze wszysko sie stracilo


Zgodzę się co do pierwszego, ale nie jestem pewien czy aby przenoszenie profilu nie jest możliwe przy pomocy zwykłego pendrive. Przykład z padnieciem dysku... równie dobrze może zepsuć się i memorka ;)


ghettokingsas napisał/a:
podsumowujac - owszem dysk sie przydaje, ale jak to napisales do "pozadnego" grania nie jest potrzebny, nie wiem ile gb ci savey zajmuja ale popatrz na swoj gamerscore i na moj, i kto tu pozadnie gra? ja na memorce czy ty na dysku


Pojechałeś ;) Już pomijając to, że "zarzut" rozbraja - tego profilu używam jakoś od niecałych dwóch miechów. ;)

No i naprawdę podsumowując "porządny" gracz ma do wyboru:

a) Kupic arcade z memorką przy czym bawić się w żonglerka płytami, zmuszać się do wyrzeczeń a także nowej formy zabawy z arcade (teraz muszę te gierki usunac, później stracę te kilka h na ściąganie ich spowrotem i tak w kolo macieju)
b) Dopłacic pare zł, kupic premium/elite i miec spokój.

Jak myślisz, co wybierze "porządny" gracz, czyli taki który chce czerpac maksimum przyjemności ze swojej konsolki (oczywiscie masochistów nie bierzemy pod uwagę)? :) Po prostu wersje Premium/Elite są dużo wygodniejsze i to się głownie liczy dla nawet przeciętnego gracza. ;)
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 02-10-2008, 22:31   

Eeeee, może załóżcie sobie temat 'HDD vs Memory Card' :P
_________________
 
 
 
ghettokingsas 
Beginner


GamerTag: ghettokingsas
Dołączył: 02 Paź 2008
Wysłany: 02-10-2008, 22:32   

jakich wyzeczen?
w ps2 tez mozna bylo miec hdd, a jakos nikt na karty pamieci nie narzekal ;)

jeszcze z zadna gra nie mialem problemu , ani z savem ani z niczym z powodu braku hdd w konsoli

ja osobiscie bylem swiadom tego ze bez dysku nie bede mogl tego czy tamtego sciagnac, a na marketplace jest naprawde malo rzeczy ktore mnie interesuja, z gier arcade kupilem tylko Ikaruge i Soul Calibura, i caly czas czekam na SF2 HD ale sie doczekac nie moge ;)
nie wmowisz mi ze wydajesz kase na te gry z arcade i siedzisz i w nie grasz :rotfl:

jak kupowalem arcade to kosztowal 899 zl w promocji w empiku rok temu prawie, premium kosztowal prawie 1200, wolalem kupic konsole za 9 stow, headset za 3 dychy i ogyginalny kabel VGA MS za 120 zl i miec jeszcze kase na Virtua Fighter - bo z mysla o tej grze kupowalem konsole razem cos ok 1150 zl wyszlo, a kupujac premium bym musial wydac dobre 1400 zl, wolalem ta kase przeznaczyc na gry i nie zaluje :) a dysk mozna zawsze dokupic przeciez, to nie wiem w czym problem, cena wyjdzie ta sama jak za premium jak nie nizsza(przynajmniej wtedy jak liczylem to mi tak wychodzilo)

wracajac do premium to na dobra sprawe masz te 12 gb tak ? czy 14 juz nie pamietam, to tez co to jest... tyle co kot naplakal, sciagniesz 2 gry z xboxa starego i miejsca na dysku nie masz, a gry ze starego xa to jedyne godne uwagi gry na marketplace, czyli pozostaje albo kupic elite , albo przyczaic sie na 120gb dysk zeby gdzies tanio kupic, bo jak mam juz miec dysk to chce tego komfortu o ktorym tak piszesz hehe
predzej czy pozniej itak miejsca zabraknie :) nawet na 120 gb

jak juz pisalem wczesniej, jesli po wyjsciu NEW XBOX EXPERIENCE okaze sie ze mozna gry na dysk instalowac i grac bez halasu napedu DVD to odrazu kupuje dysk 120gb bo bede wiedzial ze bedzie z niego pozytek :) a wtedy wszyscy posiadacze premium beda plakac ze maja za malo miejsca na swoich 20gb hehe, chociaz teraz chyba w premium 60 gb jest, no ale ci co kupili z 20 to maja 20 , a takich ludzi jest masa
a na ta 20 gb to sobie wrzucisz max 2 gry i bye bye
_________________
Namuuuuuuuuu ^^
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 02-10-2008, 22:48   

ghettokingsas napisał/a:
w ps2 tez mozna bylo miec hdd, a jakos nikt na karty pamieci nie narzekal ;)

Narzekał, narzekał, szczególnie jak w trakcie gry miejsca na save brakło, a na HDD zapisywać się nie dało (teraz można powiedzieć że się da, ale to osobna historia), a HDLoader do PS2 to było(jest :) ) imo genialne rozwiązanie i jeśli 360 też coś takiego dostanie to będzie super.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Turniej Injustice: Gods Among Us Xbox 360 Wrocław GameDot
Ranking Tekken 6 Online na PlayStation 3 oraz Xbox 360
[Sprzedam] Playstation Slim 160 GB + Gry - Super Stan!
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Arcade Stick xbox 360 dostępność w polsce
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group