Odpowiedz do tematu
Playstation 3, Xbox 360, Wii a może ... PC?

Playstation 3, Xbox 360 a może Wii? Który z Next-Gen'ów jest Twoim faworytem?
Sony Playstation 3
62%
 62%  [ 73 ]
Microsoft Xbox 360
26%
 26%  [ 31 ]
Nintendo Wii
3%
 3%  [ 4 ]
Nie interesują mnie konsole.
6%
 6%  [ 7 ]
Wolę upgrade'ować PC do grania w najnowsze tytuły
0%
 0%  [ 1 ]
Głosowań: 116
Wszystkich Głosów: 116

Autor Wiadomość
Sylvan Wielki 
Grand Master



Dołączył: 23 Mar 2008
Wysłany: 12-01-2009, 21:49   

Nieco ponad 1k za taki sprzęt , to niewygórowana cena. To raz. Dwa, LBP , to niejedyny SS dla PS3 (MGS4 , GTA IV to hity przez duże "h"). A zobaczysz co się stanie po premierze GoW III oraz KZ2.
_________________
 
 
 
Raziel 
Master of the Shakers



PSN ID: nerobianco123
Dołączył: 24 Sty 2007
Wysłany: 12-01-2009, 22:01   

LBP i GTA IV owszem jednak MGS4 to gra dla koneserów, teraz kiedy duży zysk jest z casuali , MGS4 jest raczej ukłonem w stronę graczy ( w pełni tego słowa znaczeniu ) dla osoby która nie zna poprzednich części będzie to intrygujący ale nie zrozumiały bełkot. Owszem 1k za granie w full HD, pewny system ( chodzi mi tutaj o awaryjność ) itp. wybór którego się nie żałuje ( ja nie żałuję :p ) jednak z tego co widzę, moi koledzy wybierają x360 z powodu ceny i grania za free ( ten argument jednak przemilczę, developerzy prędzej czy później obudzą się z rączką w nocniku kiedy zobaczą ile GOW2 zostało ściągniętych a ile kupionych ) Trochę czasu już minęło, PS3 nadrabia, a 2009 na pewno będzie rokiem PS3 więc jestem pełny pozytywnych myśli : )
Owszem KZ2 będzie świetny, z GoW III takiej pewności nie mam, po prostu za mało jeszcze wiadomo.
_________________
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-01-2009, 22:26   

Ja tam tylko 'fanboyowsko' dodam, ze moze i ps3 ma teraz pare asów, za to x360 w dalszym ciągu posiada całą talie łącznie z nadchodzącymi exclusivami. ;)

No i z nowości, x360 podbija ostatni rynek czyli KKW:)
 
 
Raziel 
Master of the Shakers



PSN ID: nerobianco123
Dołączył: 24 Sty 2007
Wysłany: 12-01-2009, 22:33   

Fanboyowsko odpowiem.
"Zobaczymy!" : )
Fanboyowsko również zapłaczę że x360 posiada teraz 42% europejskiego rynku. Powinni jakąś karę im wlepić : D co oni kurdę mają monopol na elektroniczną rozrywkę czy jak ? ! ( taki wielki emotkionek na podkreślenie żartobliwego charakteru wypowiedzi mianowicie : IKSDE )
Jednak Action uważaj ... nawet nie wiesz kiedy i w jakich okolicznościach przyjdzie do Ciebie Sackboy i powie GAME OVER !
_________________
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-01-2009, 18:54   

Właśnie tego się należy najbardziej obawiać, teraz jest dobrze bo "gejts" sypie kasą na gry, które do tej pory kojarzone były z sony i jej PS, ale co będzie za rok, dwa, kiedy wyjdzie na jaw ze te 512mb ram to już nie jest wystarczająco dużo ? Albo że trzy rdzeniowy procek nie wyrabia z FPS przy dobrej grafice ? ;] Zapewne zaś TheBillek wycofa się chyłkiem z supportowania xboxa 360.. To jest jedyne o co się martwie jako posiadacz tej konsoli, bo gier, choć samych demek i h3 w oryginale, mam pod dostatkiem teraz a co będzie dopiero jak "flashne" swojego sprzeta hehe :P
_________________

 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-01-2009, 19:11   

mclxbox napisał/a:
ale co będzie za rok, dwa, kiedy wyjdzie na jaw ze te 512mb ram to już nie jest wystarczająco dużo ? Albo że trzy rdzeniowy procek nie wyrabia z FPS przy dobrej grafice


PS3 sie załamie ze swoim 256mb ram i cellem :D

A tak na powaznie, bedzie to co zawsze czyli wyciskanie ostatnich soków z current gena ostra praca nad next genem. :)
 
 
Raziel 
Master of the Shakers



PSN ID: nerobianco123
Dołączył: 24 Sty 2007
Wysłany: 13-01-2009, 19:47   

Z tego co wiem Killzone 2 wykozystuje 65 % PS3 wiec jest jeszcze troche czasu, spokojna glowa ; ) 256 ram czy nie. Wystarczy ze Cell przejmie większość operacji i 256 spokojnie wystarczy ^^
_________________
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-01-2009, 19:59   

Action napisał/a:
mclxbox napisał/a:
ale co będzie za rok, dwa, kiedy wyjdzie na jaw ze te 512mb ram to już nie jest wystarczająco dużo ? Albo że trzy rdzeniowy procek nie wyrabia z FPS przy dobrej grafice


PS3 sie załamie ze swoim 256mb ram i cellem :D

A tak na powaznie, bedzie to co zawsze czyli wyciskanie ostatnich soków z current gena ostra praca nad next genem. :)


Spoko, PS3 też ma 512 ;)
_________________
 
 
 
Raziel 
Master of the Shakers



PSN ID: nerobianco123
Dołączył: 24 Sty 2007
Wysłany: 13-01-2009, 20:15   

Dokladnie 256 ram miala poprzednia generacja. Gamecube mial wiecej ale to nie byl jakis tam zwykly ram tylko coś innego ; d nie lapie sie w tych notacjach.
_________________
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-01-2009, 20:17   

Komandos napisał/a:
Spoko, PS3 też ma 512 ;)


Łącznie ta, co nie zmienia faktu ze 256mb na 6/7 rdzeniowy procesor to jakiś żart :D Zreszta, ten cały cell to jedna wielka parodia. ;)

Raziel napisał/a:
Z tego co wiem Killzone 2 wykozystuje 65 % PS3


Kto i jak to sprawdził?
 
 
Raziel 
Master of the Shakers



PSN ID: nerobianco123
Dołączył: 24 Sty 2007
Wysłany: 13-01-2009, 20:25   

Action napisał/a:

Łącznie ta, co nie zmienia faktu ze 256mb na 6/7 rdzeniowy procesor to jakiś żart :D Zreszta, ten cały cell to jedna wielka parodia. ;)

Oczywiście możesz poprzeć to dowodami i zademonstrować komizm Cell'a : )

Action napisał/a:

Kto i jak to sprawdził?

Tak twierdzą twórcy KZ2, nie wiem jak to sprawdzili ; ) bardzo możliwe że to tani chwyt.
Czytając dalej to co mówią twórcy znajdziemy np.
Cytat:
Killzone 2 does indeed max out the PS3's SPU's at 100% during several points of the game


Więc tak jak gadki CNN o mega x klocku tak wywody twórców KZ2 możemy potłuc o kant pupy : )
_________________
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 13-01-2009, 20:53   

Nigdy nie wierz w to co mówią developerzy o tym ile gra wykorzystuje mocy konsoli. Podobnie jak TTT na PS2 ponoć wykorzystywał tylko 10-20% mocy konsoli. Teraz PS2 jest już rozpracowane i co - widać kolosalną różnicę pomiędzy tymi 20 a 100%? No właśnie.

Zresztą bezsensu ten temat jest;].
_________________
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-01-2009, 20:59   

Action napisał/a:
Komandos napisał/a:
Spoko, PS3 też ma 512 ;)


Łącznie ta, co nie zmienia faktu ze 256mb na 6/7 rdzeniowy procesor to jakiś żart :D Zreszta, ten cały cell to jedna wielka parodia. ;)

Raziel napisał/a:
Z tego co wiem Killzone 2 wykozystuje 65 % PS3


Kto i jak to sprawdził?


Może i parodia, co nie zmienia faktu, że Cell to obecnie najbardziej zaawansowany technologicznie procesor dostępny na rynku. No i weź pod uwagę, że ten ram to nie jakiś shit tylko rambus. PS2 o ile się nie mylę miało 32 mb pamięci.

A co do tego wykorzystywania mocy w konsoli to ja już dawno przestałem zwracać na to uwagę. Oby tylko wszystkie gry na pS3 wyglądały tak jak Killzone 2 :P
_________________
Ostatnio zmieniony przez Komandos 13-01-2009, 21:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 13-01-2009, 21:03   

Action napisał/a:
Zreszta, ten cały cell to jedna wielka parodia.

Co do mocy Cella to czytałem w jakiejś gazecie (chyba Rzeczpospolita), że połączone ze sobą PS3 służą do jakiś skomplikowanych obliczeń gdzie zwykle stosowane superkomputery wysiadają. Odbiegamy tu trochę od tematu bo to nie kwestia wojny konsol, ale ogólnie jako procek to Cell jest potężny. Nie koniecznie chodzi tu o wykorzystanie mocy w grach ale już po kilka razy i z kilku źródeł widziałem, że służy także z powodzeniem jako jednostka obliczeniowa w różnych projektach badawczych.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-01-2009, 21:07   

Dumian napisał/a:
Action napisał/a:
Zreszta, ten cały cell to jedna wielka parodia.

Co do mocy Cella to czytałem w jakiejś gazecie (chyba Rzeczpospolita), że połączone ze sobą PS3 służą do jakiś skomplikowanych obliczeń gdzie zwykle stosowane superkomputery wysiadają. Odbiegamy tu trochę od tematu bo to nie kwestia wojny konsol, ale ogólnie jako procek to Cell jest potężny. Nie koniecznie chodzi tu o wykorzystanie mocy w grach ale już po kilka razy i z kilku źródeł widziałem, że służy także z powodzeniem jako jednostka obliczeniowa w różnych projektach badawczych.


cytat z wikipedii:

Cytat:
IBM's latest supercomputer, IBM Roadrunner, is a hybrid of General Purpose CISC Opteron as well as Cell processors. This system assumed the #1 spot on the June 2008 Top 500 list as the first supercomputer to run at petaFLOPS speeds, having gained a sustained 1.026 petaFLOPS speed using the standard linpack benchmark. IBM Roadrunner uses the PowerXCell 8i version of the Cell processor, manufactured using 65 nm technology and enhanced SPUs that can handle double precision calculations in the 128-bit registers, reaching double precision 102 GFLOPs per chip
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Turniej Injustice: Gods Among Us Xbox 360 Wrocław GameDot
Ranking Tekken 6 Online na PlayStation 3 oraz Xbox 360
[Sprzedam] Playstation Slim 160 GB + Gry - Super Stan!
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Arcade Stick xbox 360 dostępność w polsce
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group