Odpowiedz do tematu
Playstation 3, Xbox 360, Wii a może ... PC?

Playstation 3, Xbox 360 a może Wii? Który z Next-Gen'ów jest Twoim faworytem?
Sony Playstation 3
62%
 62%  [ 73 ]
Microsoft Xbox 360
26%
 26%  [ 31 ]
Nintendo Wii
3%
 3%  [ 4 ]
Nie interesują mnie konsole.
6%
 6%  [ 7 ]
Wolę upgrade'ować PC do grania w najnowsze tytuły
0%
 0%  [ 1 ]
Głosowań: 116
Wszystkich Głosów: 116

Autor Wiadomość
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 21-01-2009, 20:44   

A nie 256MB? No i nie wspominając o wyposażeniu (jak kabel HDMI, słuchawki czy kabel sieciowy), których w Arcade nie ma.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Smartfonowy gracz



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 21-01-2009, 21:39   

To po co sie produkuje takie Arcade, jak każda inna wersja ma lepsze wyposażenie?
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON prowadzi treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie, przy ul. Zawiszy 13, pn. i śr. 18:30. Zapraszamy!
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 21-01-2009, 22:28   

Żebyś nawet przy małych funduszach mógł sobie kupić xpudło... proste :P
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 22-01-2009, 09:55   

SubZero napisał/a:
A nie 256MB? No i nie wspominając o wyposażeniu (jak kabel HDMI, słuchawki czy kabel sieciowy), których w Arcade nie ma.


Teraz nowe konsole w technologi Jasper mają wbudowane 512 mega pamięci.
_________________
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 22-01-2009, 10:56   

U mnie w mieście ( Avans) można kupić jeszcze stare premiumki z 20gb dyskiem( tiam, szkoda że z równie starą ceną ;p ).
Pozatym tu macie różnice : http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360
Jak ktoś tylko gra bez neta na SDTV to nie potrzebny mu jest dodatkowy kabel Component , dysior czy headset.
Komandos, 256 memorca i 256 wbudowane mylisz pojęcia ;]
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Smartfonowy gracz



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 22-01-2009, 12:18   

mclxbox napisał/a:
Pozatym tu macie różnice : http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360

Wreszcie to skumam - kto by powiedział, że mam CKM (Ciężko-Kapującą Mózgownicę) :D

BTW: W jedną czy 2 gry można pograć z save'ami na X360 bez dysku twardego, a tylko 256 MB :oczami: ?
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON prowadzi treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie, przy ul. Zawiszy 13, pn. i śr. 18:30. Zapraszamy!
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 22-01-2009, 15:31   

No faktycznie, Jasper ma 256 wbudowane.

Cytat:
Jak ktoś tylko gra bez neta na SDTV to nie potrzebny mu jest dodatkowy kabel Component , dysior czy headset.


Granie na X360 czy PS3 podłączonym do SDTV to masochizm a bez netu to już w ogóle kapa :P
_________________
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 22-01-2009, 20:36   

Komandos napisał/a:
Granie na X360 czy PS3 podłączonym do SDTV to masochizm

Ja nie narzekam, bynajmniej na widok detali " high" w crysisie wzruszyłem tylko ramionami, graphic is not most important thing ;)
Komandos napisał/a:
bez netu to już w ogóle kapa

Nom tu akurat zgodzę się w 100% :P Tylko bulić trzeba..
mclxbox napisał/a:
BTW: W jedną czy 2 gry można pograć z save'ami na X360 bez dysku twardego, a tylko 256 MB ?

Przeczytałem 3 razy i nie rozumiem :P
Konsola przed zapisaniem pyta gdzie umieścić save, jeśli jest podłączonych więcej urządzeń. Pewnie w przypadku konsoli z jasperem będzie to flash memory i hard drive .
Jesli nie o to pytałeś, to hm... pograć bez dysku możesz we wszystko. Tylko że gra będzie wolniej się wczytywać.
Jeśli nie trafiłem to ostatnie co mi przychodzi na myśl to to, że wszystkie gry zapiszesz na memorkę :P savy są różne, od paru kb do paru mb, ale chyba nie ma takich odskoczni jak w KotOR 1 i 2 na Xboxie 1 gdzie savy ważą 100mb :P
_________________

 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 22-01-2009, 23:35   

Nie no ja tez do grania na next-genach przydałoby się jednak coś lepszego niż SDTV. Nie mówię tu o LCD 42' za kilka tysiaków, wystarczy monitor 19' a różnica w obrazie będzie kolosalna (wiem, bo sam na takim gram).
Nawet miałem taką sytuacje, że jak odpaliłem Uncharted'a na PS3 podłączonym do zwykłego TV i go pokazałem kumplowi to mi powiedział, że Sony niepotrzebnie robiło nową konsole skoro grafa jest taka sama jak na PS2 :P
_________________
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Smartfonowy gracz



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 23-01-2009, 11:29   

mclxbox napisał/a:
Przeczytałem 3 razy i nie rozumiem :P

Miałem na myśli: Jak mało save'ów gier sie zmieści na 256 MB? ;)
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON prowadzi treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie, przy ul. Zawiszy 13, pn. i śr. 18:30. Zapraszamy!
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 23-01-2009, 11:34   

kemot722 napisał/a:
Jak mało save'ów gier sie zmieści na 256 MB? ;)

Myślę, że ponad setka bez problemów (oczywiście samych save'ów, nie mówię o DLC).
I tu pojawia się moje pytanie, czy ktoś wie jak można save z dysku przenieść gdzieś 'na zewnątrz'? Save z PS2 od dłuższego czasu przenoszę w celach archiwizacyjnych na dysk PieCa, czy da się tak z save'ami z X360?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-01-2009, 13:05   

Z memorki nie da rady przenieść, jedynie z dysku twardego ale zakładam, że dużo roboty przy tym by było.
_________________
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-01-2009, 20:02   

xplorer 360 daje rade ale czy do przenoszenia savów sie nadaje: nie wiem :P
_________________

 
 
 
Sylvan Wielki 
Grand Master



Dołączył: 23 Mar 2008
Wysłany: 24-01-2009, 10:03   

http://gry.interia.pl/new...ia,1248090,4047
_________________
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Smartfonowy gracz



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 24-01-2009, 11:01   

A Wii podobno ma te "ruchowe" kontrolery tak słabo skoordynowane i w grach kiepsko to sterowanie wygląda - podała pewna prasa (zapomniałem która, jakiś mało popularny serwis to był).
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON prowadzi treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie, przy ul. Zawiszy 13, pn. i śr. 18:30. Zapraszamy!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Turniej Injustice: Gods Among Us Xbox 360 Wrocław GameDot
Ranking Tekken 6 Online na PlayStation 3 oraz Xbox 360
[Sprzedam] Playstation Slim 160 GB + Gry - Super Stan!
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Arcade Stick xbox 360 dostępność w polsce
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group