Odpowiedz do tematu
Playstation 3, Xbox 360, Wii a może ... PC?

Playstation 3, Xbox 360 a może Wii? Który z Next-Gen'ów jest Twoim faworytem?
Sony Playstation 3
62%
 62%  [ 73 ]
Microsoft Xbox 360
26%
 26%  [ 31 ]
Nintendo Wii
3%
 3%  [ 4 ]
Nie interesują mnie konsole.
6%
 6%  [ 7 ]
Wolę upgrade'ować PC do grania w najnowsze tytuły
0%
 0%  [ 1 ]
Głosowań: 116
Wszystkich Głosów: 116

Autor Wiadomość
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-02-2009, 22:07   

mclxbox napisał/a:
Komandos napisał/a:
Granie na X360 czy PS3 podłączonym do SDTV to masochizm


Ja nie narzekam, bynajmniej na widok detali " high" w crysisie wzruszyłem tylko ramionami, graphic is not most important thing ;)


Tu nawet nie chodzi o jakosc grafiki... nawet napisy są nieczytelne
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 02-02-2009, 22:39   

Action napisał/a:
Tu nawet nie chodzi o jakosc grafiki... nawet napisy są nieczytelne

Czy ja wiem.. zależy jaki jest ten SDTV i z jakiej odległości sie patrzy :) na moim np nie moge siedziec wiecej niz okolo 2.5m(26") bo niedowidze pilek z pesa, czy menu jest mniej czytelne. Ale przy odleglosci 2m jest wporzadku :) Co ciekawe, po przełączeniu w tryb PAL60 menu i cała reszta stała się bardziej czytelna( może nie jest to jakaś oszalamiająca roznica, ale te 10-15% zawsze) :P
_________________

 
 
 
Sylvan Wielki 
Grand Master



Dołączył: 23 Mar 2008
Wysłany: 04-02-2009, 10:18   

Ceny HDTV są na tyle niskie, przy tym przystępne, że niemal każdy posiadacz konsoli nowej generacji winien nabyć odpowiedni odbiornik. Dość powiedzieć, że za 40" fHD Samsung z serii 5 (dobry tv) , należy wyłożyć niespełna 2k.

32' HD ready dostępne są już w cenach 1.4k a nawet mniejszych.
Do x360 TV obsługujący 720p w zupełności wystarczy, inna sprawa ma się nieco z PS3, jednak i tu nikt nikomu nie każe kupować od razu Pioneera. Ogólnie mając xo/PS3 wypada mieć odpowiedni TV , właściwie to jego powinno się pierwszego kupić.
_________________
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 04-02-2009, 10:43   

Jak ktoś jest Graczem i nie ma co robić z kasą to owszem... ale dla takiego przeciętnego gracza który na x0 zbierał kasę pół roku to na hdtv by zbierał kolejny rok... a są ważniejsze priorytety... ogólnie na dobrym telewizorze kineskopowym też da się grać....
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 04-02-2009, 10:51   

Macie PC? Macie do nich monitory CRT? To i macie obraz HD.
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 04-02-2009, 10:54   

Tu akurat zgadzam się w 100% z Editorem: na kineskopie też da się pograć. U kumpla na 21" we 4 się grało, jeszcze w PGR2 i nikt nie narzekał :P
Co prawda przydałby się jakiś HD, bo to nie zawada, a i tak MPEG 4 zbliża się wielkimi krokami, ale... wszystko ma swoje priorytety, niestety ;)
Ekszyn mam LCD :P planuje kupic kabel VGA, który do x0 mi styknie ;] Ale to plany..
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 04-02-2009, 13:23   

Jest tylko jeden gatunek gier na x0 w który gram na CRT 21''. Bijatyki . Za dużo wybuchów, rozbłysków w różnych częściach ekranu i tego typu dupereli - na LCD ciężko to momentami ogarnąć. CRT jest mniejszy i mniej szczegółów widać - można się w pełni skupić na walce i postaciach. Coś jak PCtowcy, którzy w FPSy grają z detalami na minimum, aby widzieć dokładnie co sie dzieje na ekranie.

W całą resztę, bez wyjątków, gram na LCD - Lost Odyssey na CRT to byłaby masakra - tekstów prawie nie widać, a menu czyta sie z odległości pół metra bo inaczej nic nie widać.. A gry typu Bioshock czy drugie Gearsy - po zobaczeniu ich w akcji na LCD, naprawdę nie chce się nawet myśleć o dopaleniu ich na CRT.
_________________
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 04-02-2009, 14:09   

Ale ty teraz piszesz o telewizorze CRT czy o monitorze CRT? Bo na monitorze wszystko widać ;)
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 04-02-2009, 14:21   

No TV oczywiście.
_________________
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 04-02-2009, 18:52   

mclxbox napisał/a:
Tu akurat zgadzam się w 100% z Editorem: na kineskopie też da się pograć. U kumpla na 21" we 4 się grało, jeszcze w PGR2 i nikt nie narzekał :P
Co prawda przydałby się jakiś HD, bo to nie zawada, a i tak MPEG 4 zbliża się wielkimi krokami, ale... wszystko ma swoje priorytety, niestety ;)
Ekszyn mam LCD :P planuje kupic kabel VGA, który do x0 mi styknie ;] Ale to plany..


No faktycznie, kupno kabla VGA trzeba pół roku na przód planować :P Ale spoko, podłączysz konsole do monitora i zobaczysz różnice to będziesz wiedział w jak wielkim błędzie jesteś ;)
_________________
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 04-02-2009, 19:34   

Komandos napisał/a:
No faktycznie, kupno kabla VGA trzeba pół roku na przód planować Ale spoko, podłączysz konsole do monitora i zobaczysz różnice to będziesz wiedział w jak wielkim błędzie jesteś

Mam inne ważniejsze wydatki, kabel VGA jest na samym dole tej listy ;)
Narazie jestem sceptykiem, ostatnia gra która mnie powaliła na kolana z grafą był... FF8 . Po cutscenkach długo nie mogłem dojść do siebie. Wtedy stwierdziłem że nic mnie więcej w życiu nie zaskoczy i nie myliłem się :P Mimo że przeskoczyłem dwie generacje do przodu jakoś nie czuje, żeby mnie coś zaskoczyło, nawet na monitorze. Ale, ok, żeby dać upust temu tematowi napiszę tylko : We will see ;]
_________________

 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 04-02-2009, 19:46   

http://allegro.pl/item540...t_gold_kx1.html

Wiecej sie daje za plytki...
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 04-02-2009, 19:48   

Gdybym ja miał do kupienia same płytki to bym się nawet cieszył ;]
_________________

 
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-02-2009, 19:58   

Powiedzcie mi jak to jest jesli chodzi o ps3? Bo w tym kablu co Action podal widac wejscie do monitora od PCta a w np. w tym juz go nie ma :/ Jak to z tym jest?
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 04-02-2009, 20:03   

Bo ten kabel co podales jest kablem component hd( podlaczasz go do HDTV), natomiast ten: http://www.allegro.pl/ite...claw_r2pol.html służy do podlaczenia PS3 do monitora.. I guess.
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Turniej Injustice: Gods Among Us Xbox 360 Wrocław GameDot
Ranking Tekken 6 Online na PlayStation 3 oraz Xbox 360
[Sprzedam] Playstation Slim 160 GB + Gry - Super Stan!
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Arcade Stick xbox 360 dostępność w polsce
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group