Odpowiedz do tematu
Playstation 3, Xbox 360, Wii a może ... PC?

Playstation 3, Xbox 360 a może Wii? Który z Next-Gen'ów jest Twoim faworytem?
Sony Playstation 3
62%
 62%  [ 73 ]
Microsoft Xbox 360
26%
 26%  [ 31 ]
Nintendo Wii
3%
 3%  [ 4 ]
Nie interesują mnie konsole.
6%
 6%  [ 7 ]
Wolę upgrade'ować PC do grania w najnowsze tytuły
0%
 0%  [ 1 ]
Głosowań: 116
Wszystkich Głosów: 116

Autor Wiadomość
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 30-05-2013, 14:03   

to bardzo nie łądnie. Ja byłem przekonany, że chciecli zarabiać na elektornicznych reedycjach gier. Dziwne, że fajnala 12 wciąż nie ma. Chyba będę musiał wyrzucić pieniądze w błoto i kupić pada ps2 i odpalić FF12 zodiac. Mam save'a na PC chyba. Pytanie tylko, czy fajnal 12 zaakceptuje nieoryginalnego pada, powiedmzy za 20-30zl? (padów z psc'a nie akceptuje)
Aż mnie to wkurza jak widziałem na youtube filmik z ff12 na ps3. Nie pamietam juz czy ff12 mialo opcje wyswietlania grafiki w HD ( tak jak np gran turismo 4) Ale to i tak trza by miec tv full hd , tylko ile cali minimum musi miec tv zeby zobaczyc full hd? No i jaki TV do gier? Osatnie co bym chcial, to odpalic gre na nowym tv i miec lagi.
_________________

 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 30-05-2013, 16:55   

Gt4 i ffxii maja progresive scan i chyba 16:9. Telewizor CRT do PS2 to mus. Najlepiej jakis sony trinitron i kabel RGB. Tylko nie polecam żadnych CRT 16:9 bo wszystkie gry np na PS2 poza kilkoma wyjatkami są w formacie 4:3.
Jeżeli chcesz FF XII w HD to jest bardzo dobrze emulowane na PCSX2.

aha FF skończyło się na części VI.
_________________
 
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 30-05-2013, 17:11   

do emulacji FF potrzebowal bym nowego kompa. Taniej jest juz zdobyc nowy pad ps2. Pamietam jak gralem w GT4 to na bank mialem opcje 720p. Ciekawiło mnie jak to z finalem jest. Nie gralem w FF6
_________________

 
 
 
caradolph 
Swede-Russian Union



PSN ID: caradolph
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: TTT2, GOW: Ascension, KOF XIII (okazyjnie)
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 23 Sty 2011
Skąd: Pawłowice
Wysłany: 31-05-2013, 11:10   

gascan napisał/a:
aha FF skończyło się na części VI.


No główna seria, jeśli chodzi o stacjonarne konsole od Nintendo to tak. :P
_________________
"Brazuya would be godlike, imagine something like Kazuya with safe mid launcher and CH d/f+2, taunt, b+4, EWGF. This is it."
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 31-05-2013, 11:46   

Chris napisał/a:
Nie gralem w FF6


To jeden z kilkunastu miliardów życiowych błędów, które popełniłeś, ale spoko, jakoś dasz radę...
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 31-05-2013, 19:21   

Chris napisał/a:
Dlaczego ps3 slim nie jest wtescznie kompatybilne z FF12 i żadnymi grami z ps2.


Jest, ale trzeba przerobić :P Mistrzowie z sony specjalnie zablokowali softłerowo odpalanie gier z ps2 co by ludziom kolekcje hd wciskać. Ale od czego są zdolni hakerzy :D
_________________
 
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 31-05-2013, 21:01   

Komandos napisał/a:
Jest, ale trzeba przerobić

Jak dolutujesz brakujący chip, który był w modelach fat, to będzie.
_________________
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 01-06-2013, 13:23   

mg1987 napisał/a:
Komandos napisał/a:
Jest, ale trzeba przerobić

Jak dolutujesz brakujący chip, który był w modelach fat, to będzie.


To jest zwykły softmod. Każda konsola ma możliwość odpalania gier ps2, tylko jest to zablokowane przez oryginalny soft. https://www.youtube.com/watch?v=EmLU7iWr3W0
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 01-06-2013, 13:49   

Oczywiście przy założeniu, że masz CFW.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 01-06-2013, 18:25   

W spraach przeróbek ps3 jestem zielony. Komandos i inni obeznani w temacie:
Czy da się własnymi siłami przerobić/odpalić FF12 na ps3. Co się dzieje z konsolą? Czy jest banowana? Czy ff12 musi być oryginałem :P ?
_________________

 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 01-06-2013, 19:32   

Prosta odpowiedź - nie da się.

Bardziej rozbudowana odpowiedź:
Żeby odpalać dowolne gry z PS2 jako Classics (to co pokazał Komandos) musisz mieć konsolę z modyfikowanym firmware. Żeby wgrać w konsolę zmodyfikowane firmware musisz mieć zainstalowane oficjalne firmware w wersji maksymalnie 3.55 (albo 56?) w każdym razie jeśli aktualizowałeś konsolę w ciągu ostatniego 1,5 roku to masz nowsze.
Bez CFW odpalisz tylko gry z PS2, które zostały oficjalnie wydane jak PS2Classics na PSStore.
No i oczywiście CFW = (w uproszczeniu) brak PSN.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 02-06-2013, 22:02   

Cytat:
Żeby wgrać w konsolę zmodyfikowane firmware musisz mieć zainstalowane oficjalne firmware w wersji maksymalnie 3.55 (albo 56?) w każdym razie jeśli aktualizowałeś konsolę w ciągu ostatniego 1,5 roku to masz nowsze.


Niekoniecznie, z tego co wiem da się zrobić downgrade, ale sam tego nie potrzebowałem więc nie wiem dokładnie jak to zrobić. W necie są pewnie jakieś tutoriale.
A PSN'a faktycznie nie ma, ale aktualizacje do gier i patche można pobierać normalnie.
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 02-06-2013, 22:31   

Downgrade da się zrobić, ale wymaga to flashowania konsoli i modelu nie wyższego niż 2500.
Komandos napisał/a:
A PSN'a faktycznie nie ma, ale aktualizacje do gier i patche można pobierać normalnie.

Żeby pobierać aktualizacje musisz zalogować się do PSN. Na CFW bez kombinowania ze spoofami ci się to nie uda.

A że robił się mały offtop to przeniosłem do odpowiedniego tematu.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 03-06-2013, 18:10   

Ja się nie loguję do PSN i aktualizacje mi pobiera ;) Mam zwykłe CFW od rogero.
_________________
 
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 03-06-2013, 20:11   

Gdzieś przeczytałem, że do mojej nowszej 320GB z dwoma portami USB nie obędzie się bez flashowania (tak)? a to już na samą myśl zniechęca bo pewnie nie można tego przeprowadzić bez jakiś akcesoriów i ryzyka uszkodzenia konsoli;P?
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Turniej Injustice: Gods Among Us Xbox 360 Wrocław GameDot
Ranking Tekken 6 Online na PlayStation 3 oraz Xbox 360
[Sprzedam] Playstation Slim 160 GB + Gry - Super Stan!
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Arcade Stick xbox 360 dostępność w polsce
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group