King Of Fighters 2003
Moderatorzy: ModTeam, 2DModTeam
-
- Beginner
King Of Fighters 2003
Witajcie.
Mam gre King Of Fighters 2003 na emulatorze Neo Geo (NeoRageX).
Przegladalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. A brzmią one:
1. Czy na moim emulatorze mozna grac w ta gre On-line? Jesli nie, to na jakim mozna i gdzie go sciagnac wraz z gra pod ten emulator.
2. Czy istnieje gdzies ladny opis gry ? Jesli tak to gdzie?
Pozdrawiam serdecznie.
Mam gre King Of Fighters 2003 na emulatorze Neo Geo (NeoRageX).
Przegladalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. A brzmią one:
1. Czy na moim emulatorze mozna grac w ta gre On-line? Jesli nie, to na jakim mozna i gdzie go sciagnac wraz z gra pod ten emulator.
2. Czy istnieje gdzies ladny opis gry ? Jesli tak to gdzie?
Pozdrawiam serdecznie.
- Aserot
- Support
- Kontakt:
Re: King Of Fighters 2003
Na twoim emu niestety nie można grać online (wiem szkoda) ale możesz na mame (różne klony) lub winkawas 1.55 (1.56).
Co do roma i emulatorka to luknij do tego tematu (może dopiszesz się do turnieju )
PS>
O jaki opis ci chodzi jak coś na styl recenzji to polecam gamespot a jak opis systemu ciosów itp to gamesfaq .
Co do roma i emulatorka to luknij do tego tematu (może dopiszesz się do turnieju )
PS>
O jaki opis ci chodzi jak coś na styl recenzji to polecam gamespot a jak opis systemu ciosów itp to gamesfaq .
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.
-
- Beginner
Dzieki, sciągne i zobacze jak to bedzie wygladalo.
Co do opisu gry. Chcialbym sie dowiedziec jak sie zmiania stopien trudnosci gry, jakie sa plansze, opis postaci + ich ciosów itp. Oczywiscie po Polsku. Mozesz dac jakis link ?
Pozdrawiam
Co do opisu gry. Chcialbym sie dowiedziec jak sie zmiania stopien trudnosci gry, jakie sa plansze, opis postaci + ich ciosów itp. Oczywiscie po Polsku. Mozesz dac jakis link ?
Pozdrawiam
- Dumian
- Administrator
- Kontakt:
Odnośnie gry online to zajrzyj tutaj. Jeśli chcesz możesz też zapoznać się z poradnikiem do HKaillera, wiele rzeczy z niego jest podobna (albo identyczna) dla pozostałych emu pozwalających pograć w sieci, więc powinno sie przydac
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
- Aserot
- Support
- Kontakt:
Po polsku może być cieżko ponieważ scena kof w polsce nie jest zabardzo rozbudowana. Co do stopnia trudność włącz sobie wersje Home (lub consol w Winkawaksie) i tam masz normalny dostęp do opcji . Wszystko masz opisane w poradnikach na honmaru.
Tu masz bardzo dokładny opis systemu gry, postaci itp po angielsku ale warto się zapoznać ponieważ jest pisany w uniwersalny sposób (coś na styl oznaczeń z Tekken'a 1,2,f itd) jak to opanujesz nie bedziesz miał problemu z innymi opisami do 2d.
Wrazie problemów wal na GG mój numer możesz bez problemu znaleść na forum (czesto niewidoczny).
Tu masz bardzo dokładny opis systemu gry, postaci itp po angielsku ale warto się zapoznać ponieważ jest pisany w uniwersalny sposób (coś na styl oznaczeń z Tekken'a 1,2,f itd) jak to opanujesz nie bedziesz miał problemu z innymi opisami do 2d.
Wrazie problemów wal na GG mój numer możesz bez problemu znaleść na forum (czesto niewidoczny).
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
-
- Beginner
Ok dzieki, zainstalowalem i wszystko chodzi przyzwoicie.
Moze mi ktos wyjasnic jak moge zrobis swoja gre by znajomi badz inni gracze mogli sie do mnie dolaczyc ?
Moze mi ktos wyjasnic jak moge zrobis swoja gre by znajomi badz inni gracze mogli sie do mnie dolaczyc ?
- Dumian
- Administrator
- Kontakt:
Podawałem przed chwilą ten link, jest w nim wszystko opisane ;]
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
-
- Beginner
Ups, faktycznie, sądziłem że jest tam to opisywane na innym emulatorze ale mylilem sie . Dzieki.
Zgodnie z "poradnikiem" zamieszczonym na forum mowiacym o prawidlowym konfigurwaniu WinKwaksa zrobilem to i mam problem przedstawiony na screenie:
http://www.epic-metal.com/host/poland/inne/2.jpg
Paski Energii mam nie wyraźne, ksywki rezerwowyh też, na dodatek gdy postać jest w ruchu też jest bardzo nie wyraźna. Opcji ustawień grafiki jest sporo i nie wszystkie sprawdzałem. Wieć moze od razu specjalisci powiedzą mi w czym tkwi problem ? (Mam Geforca 2 mx200 32MB) Na Neo Geo gra smigala super i jakby bardziej plynnie.
Drugie pytanie:
http://www.epic-metal.com/host/poland/inne/1.jpg
Co robią przyciski zaznaczone na czerwono?
W Neo Geo moglem sobie pod nimi ustawic np. a+b+c+d tutaj nie mam takiej mozliwosci i nie wiem jaka funkcje obecnie pełnią.
Zgodnie z "poradnikiem" zamieszczonym na forum mowiacym o prawidlowym konfigurwaniu WinKwaksa zrobilem to i mam problem przedstawiony na screenie:
http://www.epic-metal.com/host/poland/inne/2.jpg
Paski Energii mam nie wyraźne, ksywki rezerwowyh też, na dodatek gdy postać jest w ruchu też jest bardzo nie wyraźna. Opcji ustawień grafiki jest sporo i nie wszystkie sprawdzałem. Wieć moze od razu specjalisci powiedzą mi w czym tkwi problem ? (Mam Geforca 2 mx200 32MB) Na Neo Geo gra smigala super i jakby bardziej plynnie.
Drugie pytanie:
http://www.epic-metal.com/host/poland/inne/1.jpg
Co robią przyciski zaznaczone na czerwono?
W Neo Geo moglem sobie pod nimi ustawic np. a+b+c+d tutaj nie mam takiej mozliwosci i nie wiem jaka funkcje obecnie pełnią.
- Action
- Moderator
- Kontakt:
- Aserot
- Support
- Kontakt:
Są to przyciski programowalne tylko jeśli chcesz tam przypisać swoje kombinacje musisz sam edytować plik *.ini ( * = nazwa roma gry ). Odpowiednio w grach z systemu neo geo 1-a 2-b 3-c 4-d. Tylko podczas gry online twoje ustawienia skrótów nie bedzą działać (przynajmiej jest tak u mnie) i wracają do ustawień początkowych, wiec lepiej się do nich przyzwyczaj . Macro reverse służy do odwrucenia przypisanej kombinacj np: L~R2 (cios od Kim przytrzymać tył[lewo],przód[prawo]+kick) nie bedzie działa prawidłowo jeśli bedziesz po prawej stronie ekranu wtedy musisz nasicąć MR. Mam nadziej że zrozumiałeś .
Ostatnio zmieniony 05-11-2006, 13:11 przez Aserot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Beginner
Dzieki.
Co do ustawien : Video->Interframe blending->Yes, smart (no blur) - nie pomaga i nadal mam tak samo. Jednak na tym wariancie zmieniam Video driver z Kreed Bilters ->2xsi (czy jakos tak) na Monitor don matrix bliter i jako tako działa ale chyba troszke meczy oczy.
Isnieje jeszcze jakas alternatywa ?
Co do ustawien : Video->Interframe blending->Yes, smart (no blur) - nie pomaga i nadal mam tak samo. Jednak na tym wariancie zmieniam Video driver z Kreed Bilters ->2xsi (czy jakos tak) na Monitor don matrix bliter i jako tako działa ale chyba troszke meczy oczy.
Isnieje jeszcze jakas alternatywa ?
- Jo-Jo
- Grand Master
Hyhy....okazuje się, że ja teżmiałem to samo, ale tego nie zauważyłem .....
Rozwiązanie jest strasznie prościutkie......próbowałem dużo rzeczy i najlepiej jest kiedy będzie tak:
Video->Interframe blending-> Yes
I tyle wystarczy....wtedy wszystko jest idealnie, ale jest jedna rzecz wtedy która może komuśprzeszkadzać ( mi to nie przeszkadza ) .....taki fajny Motion Blur wtedy jest .......
Rozwiązanie jest strasznie prościutkie......próbowałem dużo rzeczy i najlepiej jest kiedy będzie tak:
Video->Interframe blending-> Yes
I tyle wystarczy....wtedy wszystko jest idealnie, ale jest jedna rzecz wtedy która może komuśprzeszkadzać ( mi to nie przeszkadza ) .....taki fajny Motion Blur wtedy jest .......
Bewildering Impending Spiriting Away ~ Border of Death
You'll be nowhere to be found after your bewildering, indolent spiriting away
My desire becomes to search out those who will never return
https://www.playfire.com/JoJokun
-
- Beginner
Moze powiecie ze jestem wybredny. Ale na prawde na Neo Geo ekran gry jest bardziej czytelny. Tutaj nawet po tych zmianach zaproponowonch przed chwila ekran gry jest bez kontrastu i na dluzsza mete na pewno beda bolec oczy.
- Jo-Jo
- Grand Master
Mnie tam nie męczy
Bewildering Impending Spiriting Away ~ Border of Death
- Aserot
- Support
- Kontakt:
Chodzi ci on NeoRage emulatorek niczego sobie tylko szkoda że nie ma netplay'a a jak nie odpowiad ci grafika z Winkawaksa (ja mam ustawione na podstawowych i wszystko śmiga ładnie). To przetestuj mame32 0.64 lub dobry klon mame a dokładnie HK²V9.