Odpowiedz do tematu
Wasze Kompy :D
Autor Wiadomość
K' 
Support


PSN ID: The_K_slash
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Wrz 2006
Wysłany: 01-02-2008, 16:37   

Ja osobiście posiadam Celerona 2,6 GHz na płytce MSI 845 PE NEO i za szybko to on nie działa... Co prawda nie gram ostatnio prawie wcale na PC, ale długość konwersji filmów nie jest dla mnie satysfakcjonująca. Jednak ja mam tego starszego Celerona te nowsze modele "D" są konkretniej dopakowane. Za taką cenę myślę, że warto mając na uwadze to, że i tak planujesz później stworzenie nowej jednostki od podstaw :)
 
 
 
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 01-02-2008, 18:43   

@JJK

Daruj sobie Celerony, bo gorzej było już tylko w przypadku Duronów. Jeśli potrzebujesz czegoś szybszego do grafiki i chcesz za kilka lat dalej cieszyć się zadowalającą jakością CPU to trzeba zainwestować w dwurdzeniówki. A jako że jestem zwolennikiem Intela to polecam c2d, które ostatnio staniały (choć sam proc, chociażby e4300 to kwota taka jaką przeznaczyłeś na proc + mobo).

A co do grafy.... Radzę poszukać czegoś z pci-e i agp jednocześnie. Przy założeniu, że masz kartę na AGP, to jeżeli chciałbyś wymienić samą grafikę, musiałbyś wymieniać całe mobo :/ Nowe karty na AGP zdarzają się BAAARDZO rzadko

To nie OT, po prostu uważam, że dziś nie opłaca się kupować p4 a już napewno nie celeronów.
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 01-02-2008, 22:35   

Tyle że ja nie chcę konfiguracji na lata, jedynie przejściowo. Jak najtaniej (do około 300 zeta) z jak najlepszym skutkiem.
_________________
Życie to wojna. Ale nie bezmyślna wojna ze światem, ludźmi, czasem czy śmiercią. To wojna bez użycia ataku i obrony. Jedyna słuszna i szlachetna wojna... wojna z samym sobą.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 01-02-2008, 23:30   

Jeśli faktycznie tylko na te kilka miechów, to spokojnie możesz nawet tego Celka brać, skok wydajności powinieneś tak czy tak zauważyć (także dzięki większej ilości ramu). Jak masz i tak później to wymieniać to nie widzę sensu szarpać się na P4, które zresztą i tak nie ma aktualnie większej przyszłości.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Smartfonowy gracz



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 02-02-2008, 19:18   

A to i ja się pochwalę swoją "hybrydą" :hyhy:

Procek: Intel Core2 Duo E6420 2,13 GHz
Płytka: Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965
Grafika: nVidia GeForce 8800 GTX
RAM: 2x Corsair Value Select DDR2 1GB 667 Mhz
Twardziel: Seagate 320 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły)
Napęd: Samsung DVD+/-RW SH-S182D bulk black + soft (Vista)
Flash: Czytnik pamięci Tech-Top Y-901 czarny
Tuner TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert
Zasilacz: TAGAN TG-800 U33 800W


Zawsze chciałem zagrać w Virtua Fighter 3 Team Battle, ale powiem szczerze - ledwo o tej grze pamiętam kiedy uruchomię Dead or Alive 2 czy Mortal Kombat Gold.
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON prowadzi treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie, przy ul. Zawiszy 13, pn. i śr. 18:30. Zapraszamy!
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 11-02-2008, 01:52   

Udało mi się nabyć P4 631 za 100 zeta :D (nieotwierana wersja BOX, z gwarancją na 30 miesięcy), od kumpla który na stałe wyjeżdża do UK. Ciekaw jestem teraz czy mój biedny Tagan 380W poradzi sobie z nową konfiguracją :oczami: (2GB DDR2, Palit GeForce 6800 GS Extreme, 2x dyski IDE, Nagrywara DVD-RW).

http://valid.x86-secret.com/records.php przydały by się też takie osiągi :D :P
_________________
Życie to wojna. Ale nie bezmyślna wojna ze światem, ludźmi, czasem czy śmiercią. To wojna bez użycia ataku i obrony. Jedyna słuszna i szlachetna wojna... wojna z samym sobą.
 
 
 
entryk 
Student



Dołączył: 21 Lis 2007
Skąd: Police
Wysłany: 16-02-2008, 01:39   

Intel(R) Core(TM)2 CPU 4300 @ 1.80GHz (2 CPUs )
2046MB RAM ddr2
GeForce 7600 GS 512 mb
twardziel 80gb i 40gb w szufladzie na czarna godzine ;p
_________________
RAWRAWRAWRAWRAWRAWRAWRAWRRR!!ARGHHH!!
 
 
 
BfNrNee 
Użytkownik


Dołączył: 09 Lut 2008
Skąd: DG
Wysłany: 17-02-2008, 02:00   

Ja nie mam sie czym chwalic, wiec nie napisze :P


to po jaką cholere piszesz ten post? :zdziwko:
_________________
Jak jest wina bywa i skrucha
Jebać fałsze i szepty do ucha
Ostatnio zmieniony przez Ana 17-02-2008, 16:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
club4ghz 
Beginner


Dołączył: 31 Gru 2007
Wysłany: 29-02-2008, 21:42   Po upgradzie

CPU: Quad Core Extreme QX9650 Yorkfield @ 4x 4.3 ghz (Thermaltake Big Watter 735)

Mobo: XFX 780i SLI 3-Way
Ram:4 GB Quad Corsair Dominator @ 1080 mhz AirFlow

Grafika:SLI 3-Way 3x 8800 BFG GTX OC2 Watercooled (bloki zalman gtx/ultra)i Thermaltake Big Watter 760i

Zasilacz:Antec Quatro 1000 Watt

HDD:2x 10000rpm WD Raptor 150 GB,2x WD 500 GB,Baracuda 160 GB

DVD: LG lightscribe 8 GB

Buda:Cooler Master Cosmos 1000

22'' Gateway Widescreen 1680x1050

Mysz:Razer Copperhead+ X-Mat C/S Klawa:Razer Lycosa

Film z PC: http://youtube.com/watch?v=MNvvZ13TYRo
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-02-2008, 21:45   

club4ghz napisał/a:
CPU: Quad Core Extreme QX9650 Yorkfield @ 4x 4.3 ghz (Thermaltake Big Watter 735)

Mobo: XFX 780i SLI 3-Way
Ram:4 GB Quad Corsair Dominator @ 1080 mhz AirFlow

Grafika:SLI 3-Way 3x 8800 BFG GTX OC2 Watercooled (bloki zalman gtx/ultra)i Thermaltake Big Watter 760i

Zasilacz:Antec Quatro 1000 Watt

HDD:2x 10000rpm WD Raptor 150 GB,2x WD 500 GB,Baracuda 160 GB

DVD: LG lightscribe 8 GB

Buda:Cooler Master Cosmos 1000

22'' Gateway Widescreen 1680x1050

Mysz:Razer Copperhead+ X-Mat C/S Klawa:Razer Lycosa

Film z PC: http://youtube.com/watch?v=MNvvZ13TYRo


Ile na to wydałeś?
 
 
club4ghz 
Beginner


Dołączył: 31 Gru 2007
Wysłany: 29-02-2008, 21:49   

musialbym policzyc bo ciagle cos w nim zmieniam dokupuje ale ok 15000-16000 k
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 29-02-2008, 21:56   

O fk, niektórzy to rzeczywiście mają nadmiar kasy :D Ja bym se za to wolał samochód kupić ;) Na wszystkie moje kompy (wliczając starą Komodę) tyle nie wydałem...
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
club4ghz 
Beginner


Dołączył: 31 Gru 2007
Wysłany: 29-02-2008, 21:58   

czego sie nie robi dla crysisa hehe no i teraz caly swiat czaka na far cry 2:)
 
 
club4ghz 
Beginner


Dołączył: 31 Gru 2007
Wysłany: 01-03-2008, 02:53   pytanie

mam do was takie pytakie:
w crysisie w 1680x1050 oczywiscie na Vista i DX10 bez xp hack.bez AA mam jakies 45-60 fps Video http://youtube.com/watch?v=NPpjKaprE_Q wszyscy wiemy ze crysis to nie gra tylko chamski benchmark ktory udaje ze jest gra.A w szczegolnosci na cholernej Viscie.45-60 fps to znaczy ze grafiki sa w pozo:)okeji wiec teraz cpu,niema lepszego!lol wczesniej jechalem na e6850 wlasnie na nim jest nagrywany film z gry,po wsadzeniu qx9650 wyeliminowalem spadek FPS przy demolowaniu budynkow(4 jaja na yorkfeeldzie kosza fizyke w grach takich jak wlasnie crysis) wszystko chodzi,frowa doslownie dopuki nienatrafie na moment gdzie na mapce zjawia sie 50 chinoli walacych domnie z ak47 i granatow+ pare czolgow(jest tylko jeden taki motyw w grze i FPS tam potrafi mi spasc do 18!!!na sec.Obawiam sie ze to wina 32 bitowej visty ktora wykrywa tylko 2.3 gb mojego ramu(mam 4)na dowod ze to to wyjasnie ze w sandboxie 2 crysisa jak zaczne bawic sie fizyka i grafika odrazu spala mi 1.5 gb ramu(reszte ma vista) i zapala sie czerwona lampka ze zamalo ramu wiec to jest napewno to!!ale tak. jeden motyw jak mialem 1 gtx mialem 3.3 gb ramu po wsaszeniu 2 mialem 2,7 gb ramu a jak wsadzilem trzeciego to mam tyle co mam czyli2.3. Technicznie rzecz biorac na 64 bit Viscie powinno byc cale 4 G ale niewiem czy te durne SLI nieodessie mi pamieci i tam(sory ze tak duzo)Co o tym sadzicie??
 
 
Sylvan Wielki 
Grand Master



Dołączył: 23 Mar 2008
Wysłany: 06-04-2008, 12:56   

Jestem zdecydowanie "za" , jeśli chodzi o dbanie o swój PC ( o ile ekonomia na to pozwala).
Kolega jakiś czas temu pytał mnie na co zakupiłem GF 88oo Ultra skoro - 1. mam na czym grać , 2. to kosztuje więcej niż PS3.

Ludzie zawsze narzekali na fakt iż co jakiś tam czas należy "nakarmić" swego klona. Co drogo (podobno) wychodzi. Prawda jest inna. Przykład. Unreal Tournament III zakupiłem na PC właśnie. Kosztowało mnie to jakieś 96zł. Na PS3 wydałbym blisko 3oozł. Jest różnica? W cenie kolosalna-kilku krotne przebicie - a i gra wygląda lepiej na niż na PS3.

A teraz dodaj do tego taki Bioshock, nadchodzący Fallout 3 oraz kilka innych (na upartego DMC4 PC ver.). Wyjdzie na to iż nawet w kilkanaście miesięcy ta cena się wraca a PC mamy porządny.

Oczywiście PC to nie sama tylko karta graficzna, jednak taki właśnie zabieg polecam.
Poza tym ileż Voodoo 2 można mieć.
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Wyskakuje mi błąd prosze o pomoc :(
3 x EWGF - wpisujcie sie kto umie posadzic xD
Wielka trojca w sądzie (Sony, Nintendo i Microsoft )
[SE] Wasze opinie na temat grania online
od was zależy jak sie jutro potoczy moje życie
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group