Odpowiedz do tematu
Tekken 3 modding tips 'n' tricks
Autor Wiadomość
Raziel 
Master of the Shakers



PSN ID: nerobianco123
Dołączył: 24 Sty 2007
Wysłany: 30-01-2007, 10:00   

Wielkie dzieki co do pluginu który dał SubZero jest on do Photoshop'a 3.0 i wyżej, działa z Cs2 jedyny problem to taki że nie można tworzyć nowych warstw jeśli pracujemy na pliku tim

[ Dodano: 31-01-2007, 15:59 ]
Omg mam znów problem :P kiedy jzu podmienilem pliki i wsadzam je do romu uruchamiam tekkena i wszędzie tam gdzie powinien być czarny kolor nie ma modelu :P czarny jest przezroczysty tzn model jest omg no wiecie :D ... wiec co mam robic ?
_________________
 
 
EasY_PL 
Elite player



PSN ID: BmxRPL1
Zagram w: modzie na sukces
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2007
Skąd: sie wziąłem
Wysłany: 29-04-2007, 13:28   

zrób czarny ale jaśniejszy... miałem taki sam problem w Q3A... skoro wszyscy jesteśmy przy edycji to może zna ktoś sposób na edycje dźwięków i muzy w T3?! np. żeby Paul z T3 gadał jak Paul z T5?!

:D jak mi sie uda to zrobić wrzuce plik na Rapida żebyście mogli sie cieszyć tym Upgrade'm :D
_________________
piewien koleś pyta laske "dasz?"
a laska backdash
 
 
 
luc_october 
Friend


Dołączył: 07 Lis 2006
Skąd: libiąż called liban
Wysłany: 29-04-2007, 13:40   

przecież dźwięku online nie ma... no ja przerobiłem sobie muzę na tekkenie :)

bardziej by mi zależało się dobrać do teksturek z zewnętrzymi clutami bądź też bez headerów. np vs screen, tytułowy screen...
_________________

https://www.youtube.com/lucoctober
https://www.myspace.com/lucoctober
 
 
EasY_PL 
Elite player



PSN ID: BmxRPL1
Zagram w: modzie na sukces
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2007
Skąd: sie wziąłem
Wysłany: 29-04-2007, 14:48   

z płyty z pliku z T5 wyciągnąć i wsadzić do T3... powiedz mi tylko czym...
_________________
piewien koleś pyta laske "dasz?"
a laska backdash
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-05-2007, 15:00   

luc... wreście byś zrobił jakiś porządny tutorial :P
 
 
Mucha_Ziom
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 12:22   

Ja mam podobny problem jak Ren
Tyle że ja chciałem podmienić teksturki z patcha online i wsadzić je do europejskiej wersji gry.

Np.
Mam ja sobie teksturki edka wyciągam je timwiewerem i chce wsadzić to tekken 3.nbs z europejskiej wersji.
nie mam z tym żadnych problemów wszystkie komunikaty są pozytywne.
A jak odpalam gre to nie ma nowych tekstur ani na embu ani w grze.
Normalnie doprowadza mnie to do obłędu.

Taka mała prośba do tych którzy już się w tym obcykali.
Podajcie listę programów których używacie to może będzie mi prościej.
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 15-06-2007, 01:19   

Programy:
1)semitran - edytor TIM.

2)TIMViewer103c - podstawa,
czyli program do wypakowywania TIMów
z obrazu ISO, jak również importowania
przerobionych TIMów spowrotem.

3)XnView-win - programik slużący, do przeglądania plików TIM- bardzo przydatny

Wszystko z tego tematu, o ile mnie pamiec nie myli.. nie chce mi sie go czytac teraz.
Oczywiscie to nie sa wszystkie możliwe programy, ale przy użyciu wyłącznie tych 3 coś się da zrobic, przy "malym" nakladzie pracy.

[ Dodano: 15-06-2007, 01:26 ]
Ja bym zrobil tak: wyciagnal tekstury z europejskiej wersji, a nastepnie do folderu z nimi popodmienial pliki tim z japonskie z honmaru, wazne zeby sie nazwy zgadzaly, bo moga sie roznic nazwami wersja europejska i jap.
Po tym bym wrzucil spowrotem wszystko, razem z podmienionymi do wersji europejskiej.

[ Dodano: 15-06-2007, 01:33 ]
wersja jap-honmaru (obraz iso)-----> wypakowac do byle jakiego folderu "x" (użyc TIMViewer103c)
wersja eu (obraz iso)-----> wypakowac do innego folderu niz jap "y"(użyc TIMViewer103c)

z folderu x przerzucic wybrane teksturki do y, tylko wazne, zeby tekstura
spodni jina z wersji jap zgadzala sie nazwami z tekstura spodni jina zwersji eu
kluczowymi nazwami sa te z wersji eu

x -----> wybrane teksturki -----> y(przegladac XnView)
y -----> wrzucuic spowrotem do wersji eu -----> wersja eu(obraz iso)(użyc TIMViewer103c)



sorry, jeśli się da prościej xd - mam nadzieje, że pomogłem.
 
 
 
Mucha_Ziom
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 09:37   

dziex zobaczymy co da się zrobić jak narazie to muszę sobie załatwić jeszcze jeden ROM z online bo ten który posiadam nie nadaje się do niczeg(tak zjebałem wszystkie tekstury że masakra np. u mnie eddy nie ma głowy i nóg a heihachi rąk a tółów ma czarny)

mała prośba luc_ jak ty przerobiłeś sobie tą muzę? to też mnie ciekawi
 
 
luc_october 
Friend


Dołączył: 07 Lis 2006
Skąd: libiąż called liban
Wysłany: 15-06-2007, 10:27   

z przerabianiem pal'owej wersji daj sobie spokój, amuzę przerobiłem czarami
_________________

https://www.youtube.com/lucoctober
https://www.myspace.com/lucoctober
 
 
Alwexis 
Student



Dołączył: 12 Cze 2007
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 15-06-2007, 12:25   

Szkoda ze dzięki magii nie można grać w TTT na kompa ehh... marzenia :(
_________________
Dumian możesz już płakać zawitałem na wasze forum :D :D
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 15-06-2007, 12:55   

można gra w ttt na kompa, tylko mocny musi byc
 
 
 
Alwexis 
Student



Dołączył: 12 Cze 2007
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 15-06-2007, 13:03   

O rly? :> Dumian mówił ze sie nieda :D mocnego kompa to ja mam (procek ponad 3 Ghz ;p) wiec jakby byl ktoś dobry mógłby mi na PM napisać instrukcje? :D
_________________
Dumian możesz już płakać zawitałem na wasze forum :D :D
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 15-06-2007, 13:09   

Jak Dumian mowil, że sie nie da, to sie nie da!!! xD

[ Dodano: 15-06-2007, 13:12 ]
A tak na serio, to w ttt sie nie da grac PRZEZ NETA, bo offline sie da.
 
 
 
Alwexis 
Student



Dołączył: 12 Cze 2007
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 15-06-2007, 13:25   

Nie chodzi mi o online chodzi mi o zwykłe offline ;] prześlesz mi coś jak to zrobić? :P
_________________
Dumian możesz już płakać zawitałem na wasze forum :D :D
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 15-06-2007, 13:26   

1 zakonczmy offtop
2 sam nie wiem jak to zrobic
3 daj sobie z tym spokoj
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Tekken 3 - 5 jaki emulator do tego i jak skonfigurowany
Tekken 7 Modding / Customize
Tekken 7 Online Cup - pierwszy turniej w TK7 na Honmaru!
Tekken 3 online tier list
Tekken 3 Hwoarang arts (movie)
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group