Odpowiedz do tematu
PSP Emulator
Autor Wiadomość
Shinhwa 
Elite player



Dołączył: 21 Lut 2006
Skąd: Częstochowa
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 03-12-2006, 09:35   PSP Emulator

Od dwóch lat (czyli od dnia wydania PSP) istnieje w pełni kompatybilny ze wszystkimi grami Emulator PSP na PC. Problem w tym, że jest on nielegalny bo został napisany przez firmę Sony i służy im do testowania gier.

Nie możliwe jest żeby po 2 latach on nadal nie wydostał się na światło dzienne, dlatego pytanie do Was. Czy macie ten emulator?

Chciałbym sobie pograć w Tekken'a DR (oczywiście przez 24h później usunę go z dysku), a na kupno PSP u mnie się nie zanosi...

ioix@o2.pl jeżeli ktoś posiada to bardzo bym prosił :)
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 03-12-2006, 09:52   

Fakt, jakiś czas temu podobno wyciekła z Sony jakaś wersja tego emulatora, ale niestety Sony bardzo szybko sobie z tym poradziło i teraz znalezienie go jest praktycznie niemożliwe. A pracownik, który to zrobił pożegnał się z pracą, więc inni raczej nie będą szczególnie chętni do powtórki...
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Baro 
Elite player


Dołączył: 02 Maj 2006
Wysłany: 03-12-2006, 11:15   

SubZero czyli rozumiem ze ktos ma ten emulator ? :D I sobie gra w gry PSP na PC ? :D
_________________

...pRaWdZiWe ZyCiE ZaCzYnA SiE w EkWaDoRzE...
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 03-12-2006, 13:01   

No ktoś ma - konkretnie firmy które piszą gry na PSP :P
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Fury 
Grafik


Steam ID: ReFury
Dołączył: 29 Lis 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-12-2006, 13:28   

A jest jakiś DZIAŁAJĄCY emulator na PS2? Jak tak to prosiłbym o nazwę, a jeśli można to też link do niego.

-------------------------------------
Troszeczkę post tu nie pasuje ale nie widzę sensu zakładania nowego tematu.
 
 
 
Tygrys 
Grafik

Dołączył: 24 Mar 2006
Wysłany: 03-12-2006, 14:05   

Furious [PL] napisał/a:
A jest jakiś DZIAŁAJĄCY emulator na PS2? Jak tak to prosiłbym o nazwę, a jeśli można to też link do niego.

-------------------------------------
Troszeczkę post tu nie pasuje ale nie widzę sensu zakładania nowego tematu.

Juz byl poruszany wczesniej ten temat na forum.
Jezeli chodzi o emu do ps2 to najlepszy dotychczas jest PCSX (ktoras tam wersja), ale nie spodziewaj sie rewelacji :P
_________________
 
 
 
Ana 
Friend


PSN ID: SumireAnn
Zagram w: Dead or Alive 5 Ultimate
Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 26 Mar 2006
Wysłany: 03-12-2006, 14:11   

Tygrys napisał/a:
Furious [PL] napisał/a:
A jest jakiś DZIAŁAJĄCY emulator na PS2? Jak tak to prosiłbym o nazwę, a jeśli można to też link do niego.

-------------------------------------
Troszeczkę post tu nie pasuje ale nie widzę sensu zakładania nowego tematu.

Juz byl poruszany wczesniej ten temat na forum.
Jezeli chodzi o emu do ps2 to najlepszy dotychczas jest PCSX (ktoras tam wersja), ale nie spodziewaj sie rewelacji :P

w temacie "Seria Final Fantasy" zostawilam info
W kazdym badz razie FF10 jest grywalne na emu
_________________

 
 
 
Pitrex 
Master



GamerTag: PitrexoPL
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 03-12-2006, 14:32   

Furious [PL] napisał/a:
A jest jakiś DZIAŁAJĄCY emulator na PS2? Jak tak to prosiłbym o nazwę, a jeśli można to też link do niego.


powiem Ci tak miałem najnowszego Pcsx2 wersja v9 odpaliłem na nim t5 i chodziło ale jakieś 10fps :lol: więc nie polecam :/ , za to polecam poczekac na lepsza wersje emu :D
_________________
Gość GET READY FOR THE NEXT BATTLE

jeśli właśnie chcesz napisać do mnie z powodu powyższego napisu to sobie odpuść i naucz się html'u:P
 
 
Fury 
Grafik


Steam ID: ReFury
Dołączył: 29 Lis 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-12-2006, 14:40   

Mi głównie chodzi o Tekkena 5. Od czego zależy ilość FPS-ów? Procesora? Karty graficznej?
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 03-12-2006, 18:05   

od wszystkiego , a głownie od tego ze emulator nie osiąga wymaganych fpsów w wiekszosci gier
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
Ostatnio zmieniony przez czit 04-12-2006, 19:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Pitrex 
Master



GamerTag: PitrexoPL
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 03-12-2006, 22:23   

Cytat:
Mi głównie chodzi o Tekkena 5. Od czego zależy ilość FPS-ów? Procesora? Karty graficznej?


Głównie od procesora i od ram'ów a karta graficzna to najmniejszy szczegół jeżeli chodzi o emu.

ps.Żeby taki emu ps2 chodził (ładnie) to trzeba co najmniej procek:3,2GHz,ramy:powyżej 1024 ;)
_________________
Gość GET READY FOR THE NEXT BATTLE

jeśli właśnie chcesz napisać do mnie z powodu powyższego napisu to sobie odpuść i naucz się html'u:P
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 04-12-2006, 00:23   

A już wogóle to najlepiej proc dwurdzeniowy, bo pod takie były robione ostatnie optymalizacje emu. Ale schodzimy z tematu :P
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 04-12-2006, 19:52   

SubZero napisał/a:
A już wogóle to najlepiej proc dwurdzeniowy, bo pod takie były robione ostatnie optymalizacje emu. Ale schodzimy z tematu :P


bez różnicy, pcsx2 ma też w sobie emulator SSE2 czyli emuluje procki dwurdzeniowe , tyle ze oczy wiście wydajność nie ta sama , ale i tak nie ma sie co łudzić zeby pograc w T5 na wiecej niz 15 fps :]
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 04-12-2006, 20:13   

czit napisał/a:
emulator SSE2

Nie ma czegoś takiego, inna sprawa że SSE2 nie ma nic wspólnego z ilością rdzeni w procku. SSE2 to rozszerzenie zestawu instrukcji procesora, a posiadają je np. Pentium 4 (które niekoniecznie są dwurdzeniowe). Dwurdzeniowość pomaga tutaj w ten sposób, że np. obliczenia głównego procka konsoli są robione na pierwszym rdzeniu, a obliczenia procka graficznego konsoli są robione na drugim rdzeniu (równocześnie), co daje przyspieszenie ogólne.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Fury 
Grafik


Steam ID: ReFury
Dołączył: 29 Lis 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-12-2006, 21:35   

Nie ma? A może jednak: Radeon x1600, Proc:3200MHz(nie pamiętam jaki :) ), 1GB RAM. Nie przechwałka tylko w formie pytajnej :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Potemkin - Emulator PSP
MMA Stars symulator zawodnika mieszanych sztuk walki
Emulator gier - online (Online Game Emulator)
Hacked Kaillera Emulator V5
Tekken DR PSP walka w trybie network
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group