Odpowiedz do tematu
Zgrywanie obrazu z Ps2 na komputer?
Autor Wiadomość
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 05-01-2007, 07:41   Zgrywanie obrazu z Ps2 na komputer?

Jak w temacie.Wiecie jak mozna zgrywac obraz z czarnuli na kompa?Sa pewnie potrzebne jakies programy i dodatkowe okablowanie - jakie?No i parametry komputera... prosze o instrukcje :]

PS.To dobry dział? :lol:
_________________


 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 05-01-2007, 08:49   

Podstawowa rzecz, jaka ci jest potrzebna to karta telewizyjna albo karta graficzna z wejściem video. Kabel w zupełności wystarczy ten którym podłączasz konsolę do TV, no chyba że chcesz zgrywać też dźwięk, to wtedy będziesz musiał dodatkowo zaopatrzyć się w odpowiednią przejściówkę (2x chinch -> minijack stereo) chyba że masz w karcie dźwiękowej wejście line-in w postaci złącz chinch, ale to się raczej rzadko zdarza.
Co do softu to możliwości jest kilka. Ja osobiście używam DScalera, ale równie dobrze możesz użyć VirtualDuba czy praktycznie każdego programu do obróbki video (większość ma moduł do zgrywania obrazu z zewnętrznych źródeł).
Co do parametrów komputera... im mocniejszy tym lepiej :P
Jeśli będziesz zgrywał bez kompresji/z kompresją bezstratną (kodek HuffYuv) to najważniejsze jest miejsce na dysku (mniej więcej 100MB na minutę filmu bez dźwięku), wtedy też sprzęt nie musi być jakiś szczególnie potężny (450MHz i 256MB RAM w pełni wystarczy), ale jeśli chcesz zgrywać od razu z kompresją to wtedy wymagania rosną (min. 1GHz i 512MB RAM przy kompresji XviD).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 05-01-2007, 16:52   

Hehe no i tu sie moje marzenia skonczyly bo zdaje sie ze starenka Riva TNT2 takiego wejscia nie ma :D No coz bedzie trzeba pozyczyc jakas karte na AGP x2 czy 4( :rotfl: ) ktora takowe posiada.
_________________


 
 
 
Pitrex 
Master



GamerTag: PitrexoPL
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 05-01-2007, 17:23   

ja mam radeona 9500 i mam takie wejście więc bez problemu sobie zgrywam obraz z czarnulki :D

ps. najprostszy program do zgrywania/obróbki to Windows Movie Maker :]
_________________
Gość GET READY FOR THE NEXT BATTLE

jeśli właśnie chcesz napisać do mnie z powodu powyższego napisu to sobie odpuść i naucz się html'u:P
Ostatnio zmieniony przez Pitrex 07-01-2007, 13:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Ren 
Friend

PSN ID: RenPL
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-01-2007, 22:09   

movie maker mi nie wykrywa konsolki :(
podłączyłem przejściówką chinch - >video

sub napisz cos wiecej o DScalerze bo tam to w ogole nie wiem "o co chodzi" :)
_________________

 
 
 
Arucardo_1 
Grand Master
Crusader



Zagram w: FIFA 11/Tekken 6 (offline)
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 03 Kwi 2006
Skąd: Toruń/Poznań
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 06-01-2007, 17:36   

Wawrzyn napisał/a:
Hehe no i tu sie moje marzenia skonczyly bo zdaje sie ze starenka Riva TNT2 takiego wejscia nie ma :D



No to użyj nagrywarki DVD, ewentualnie VHS i masz po problemie...
_________________
Nie gram w Tekkena online.
Nie męcz mnie o spary (chyba, że jesteś z Poznania i chcesz się zmierzyć "w realu", wtedy to do pomyślenia ;) )
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 07-01-2007, 00:45   

VHS raczej mu nie pomoże, bo i tak jakoś na kompa to będzie musiał wrzucić. Nagrywarka DVD (stacjonarna) też jest opcją, tylko trzeba ją mieć :)
Ren napisał/a:
sub napisz cos wiecej o DScalerze bo tam to w ogole nie wiem "o co chodzi"

A co mam pisać? No w sumie program potrafi trochę 'zniechęcić' ilością opcji, ale praktycznie większości z nich nie używam. Najważniejsze to wybrać odpowiednie źródło sygnału w menu Sources, potem wybrać odpowiednie wejście w menu Bt Card->Video Input (jak się nie wie to zawsze można metodą prób i błędów :P ) i tyle. Nagrywanie jest w menu Actions->Recording.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Gdy włanczam emulator obraz jest połozony na dolnej czesci!!
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
Podszywanie pod graczy na Kaillerze
Opinie o Graczach rankingu, powtórki meczów, komentarze
Refleks w Tekkenie - wyrywanie z rzutów i hit confirmation
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group