Odpowiedz do tematu
Czym grać żeby wygrać
Autor Wiadomość
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 22-03-2010, 14:25   

Dobra serio mnie przekonałeś. Ja opierałem się na tym https://www.youtube.com/watch?v=wj6PbcKiU6k
Komandos, tego pada to masz z kim ? Ryu, Kenem, Akumą, Chun-li czy Blanką ?
Jak stan bardzo dobry to zapodaj jakieś zdjęcie albo coś innego świadczącego o braku jakiejś usterki to może kupię za pośrednictwem allegro, choc nie ukrywam że najlepiej byłoby dla mnie kupić nowy, zapakowany Akumy w wersji XBOX360 ale nie ma tak lekko.
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 22-03-2010, 14:44   

Pad z artem Ryu. Stan bardzo dobry, nie grałem na nim za dużo. Nie będę się bawił w zdjęcia, bo wygląda tak jak na obrazku który Gascan wkleił. Jak wolisz z Akumą to sobie poszukaj na ebay, powinno być kilka sztuk. Mój i tak na allegro w mig zejdzie :P
_________________
 
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 22-03-2010, 14:59   

Po całej tej dyskusji mam jednak wrażenie że kupię tego pada z akumą, choć jestem skłonny do starego dobrego DS2
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 22-03-2010, 15:12   

Nie no bez przesady ;) Minimum 130 z przesyłką. Taniej się nie opłaca, bo to i tak zejdzie nawet za więcej.
_________________
 
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 23-03-2010, 12:32   

Um, mam jeszcze jedno pytanko, czy na Vista home premium będzie mi działać pad do PS3 ( ten z edycji SFIV ) bo trafiłem na okazję, a te na XBOX360 o wiele droższe są.
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-03-2010, 15:37   

Pad z PS3 nie działa na PC w ogóle.
_________________
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-03-2010, 16:36   

Oba działają z PC z tym, że ten do PS3 jest bezprzewodowy.
_________________
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-03-2010, 17:47   

gascan napisał/a:
Oba działają z PC z tym, że ten do PS3 jest bezprzewodowy.


Żaden pad od PS3 nie działa bez kabla z PC. Dziękuję, dobranoc :P
_________________
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-03-2010, 18:07   

Może i masz rację choć na SRK i w kilku recenzjach pisali, że ten pod ps3 działa też z PC.
Można go chyba kablem usb podłączyć.
_________________
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-03-2010, 18:29   

gascan napisał/a:
Może i masz rację choć na SRK i w kilku recenzjach pisali, że ten pod ps3 działa też z PC.
Można go chyba kablem usb podłączyć.


No kablem usb podobno się da, ale trzeba jakieś sterowniki specjalne zassać.
_________________
 
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 24-03-2010, 13:01   

Reasumując, czego będę potrzebował żeby popykać swobodnie tym padem na PC ( SFIV ale również supercade i emulatorki, z tym ze niemal tylko do SF ) ?

Ja wywnioskowałem że kabel usb ( UBS-UBS czy USB-mini USB ? ) i sterowniki pobrane z internetu. Czy je da się pobrać, a jeśli tak to skąd ? I czy są płatne.

Moje pytania mogą się wydać wręcz banalne, ale jestem zatwardziałym pecetowcem, a i do peceta nigdy nie próbowałem podłączyć pada od konsolki Sony.
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
K' 
Support


PSN ID: The_K_slash
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Wrz 2006
Wysłany: 24-03-2010, 13:50   

Powstały różne sposoby podłączenie bodajże najpewniejszym sterownikiem jest ten - LINK

Później idziesz za tymi instrukcjami:

1. Ściągnij i zainstaluj na komputerze sterownik (libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1.exe).
2. Rozpakuj plik ps3sixaxis_en.exe
3. Podłącz SIXAXIS do swojego komputera PC.
4. Uruchom ps3sixaxis_en.exe
5. Zrestartuj komputer i skalibruj pad.
6. Wciśnij przycisk PlayStation na SIXAXIS jeśli sprzęt nie zostanie od razu wykryty

Sixaxisa podłączasz kablem USB - USB-mini-a
 
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 24-03-2010, 17:18   

Dzięki K' z nieba mi z tym spadłeś ;) Rozumiem że jeżeli będę podłączał sixiaxis przez kabel to nie muszę mieć baterii, prawda ?
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
grabczas 
Student



PSN ID: grabczas
Zagram w: VF5FS; SCV
Dołączył: 25 Lut 2011
Skąd: Białystok
Wysłany: 08-05-2011, 15:12   

Mam takiego http://expert.com.ua/wp-c...rgrumblepad.jpg oto pad'a obecnie. Czy ktoś z wyjadaczy forumowych posiada tego pada? Jeśli tak to przedewszystkim interesuje mnie ocena tego krzyżaka który w nim jest. Bo nie wiem czy to ja grać nie umiem czy krzyżak faktycznie nie nadaje się do bitek. To po primo. Po drugie, próbowałem kombinować coś w temacie ASa aż wpadłem teraz na forum na trop padów od Madcatz na licencji SFa których na allegro nie widzę. Czy jeszcze idzie je dorwać w Polskich sklepach? Czy możemy wściekły kocur wydał godnego następcę w tej kategorii. Zależałoby mi żeby pad działał pod PC, PS2 (to mam w domu) i PS3 (u kolegi często pogrywam a sam chcę kupić z czasem). Jeżeli takiej opcji nie ma to żeby chociaż szło PC/PS3 podpiąć.

Z góry dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość. Tylko proszę nie linkujcie mi 5 letnich postów jak pierwszy z tego tematu @_@ Widziałem jak w 2010 Sub-Zero komuś zalecał czytanie tego i trochę przyprawia takie coś o niesmak...
_________________
Sua Sponte
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 08-05-2011, 16:21   

Odpowiem najlepiej jak mogę gdyż nie jestem tak nieuprzejmy jak moderator SubZero.

Mam tego Saiteka ale służy mi tylko jako pad który mam podłączony do przejściówki PS2->Xbox360. No ale odłączyłem go i przeprowadziłem, krótkie testy na blazblue żeby Ci odpisać.
Podstawowe bnb Ragny i Jina wychodziły mi na nim bez problemu.
Działa spoko na pewno dużo lepiej niż standardowy krzyżak od pada oryginalnego Xa.

Najlepszą opcją pada dla ciebie będzie bezlagowa przejściówka Ps2 -> PS3 (np inPIn koreański mam taki, polecam.) i podłączony do niej DualSchock2. Przejściówka działa też bezproblemowo z PC. Lepszej opcji w padach nie ma. Dualschocka2 chyba masz więc nie wyjdzie drogo. Tylko pamiętaj żeby przejściówka była bezlagowa czyli obczaj dostępne przejściówki tutaj.

Bonusowo do mojego posta dodaje FAILA:
Spoiler:

Komandos napisał/a:
gascan napisał/a:
Oba działają z PC z tym, że ten do PS3 jest bezprzewodowy.


Żaden pad od PS3 nie działa bez kabla z PC. Dziękuję, dobranoc :P


https://www.honmaru.pl/?s...l&id=1304540449

_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Co trzeba zrobić żeby zostać modem na Honmaru ?
Free rozmowy na temat grania online w mieczyki, turniejów...
Czy da się zaimportować postacie z Tekken Tag Tournament??
SELECT - pub z grami video i planszówkami w Krakowie.
MK9 najlepszym Mortalem jaki kiedykolwiek powstał.
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group