Odpowiedz do tematu
problem z filmami(bit comet)
Autor Wiadomość
AK 
Grand Master
Dashman



P2P Mode: Client only
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: janów Lubelski
Wysłany: 12-04-2007, 21:38   problem z filmami(bit comet)

mam taki problem ze ściągam filmy np z torrent org ,film jest pewny na pewno nie uszkodzony! sciaga sie cały,odtwarzam go i trwa 50 minut i konczy sie np w połowie...a powinien trwać 120 minut... no nic sciagam ponownie...trwa 95 minut tym razem... tak mam z każdym filmem jaki ściągam,no noc mysle wirusy...skanuje nic nie ma,dalej sie robi to samo,zrobiłem totalny format dysku wszystko wyczyściłem postawiłem system i znowu to samo!! używam bit cometa 0.71...
aha no i jeszcze da sie naprawić taki film tyle ze w ten sposób wycina często po 10 minut filmu a nawet jak minute ot już napisy nie działają...
co jest grane juz w ten sposób zmarnowałem tyle transferu że głowa boli :( proszę o pomoc ;)
wiem ze to nie jest odpowiednie forum ale już popadam w depresje z tego powodu :./
_________________
Śmiej sie a cały świat będzie śmiał sie z toba,płacz a będziesz płakał sam....
mind of wonderful

 
 
 
Pitrex 
Master



GamerTag: PitrexoPL
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-04-2007, 00:08   

Adriankiller napisał/a:
mam taki problem ze ściągam filmy np z torrent org ,film jest pewny na pewno nie uszkodzony! sciaga sie cały,odtwarzam go i trwa 50 minut i konczy sie np w połowie...a powinien trwać 120 minut... no nic sciagam ponownie...trwa 95 minut tym razem... tak mam z każdym filmem jaki ściągam,no noc mysle wirusy...skanuje nic nie ma,dalej sie robi to samo,zrobiłem totalny format dysku wszystko wyczyściłem postawiłem system i znowu to samo!! używam bit cometa 0.71...
aha no i jeszcze da sie naprawić taki film tyle ze w ten sposób wycina często po 10 minut filmu a nawet jak minute ot już napisy nie działają...
co jest grane juz w ten sposób zmarnowałem tyle transferu że głowa boli :( proszę o pomoc ;)
wiem ze to nie jest odpowiednie forum ale już popadam w depresje z tego powodu :./


Hhmm. ciekawa sprawa, ja używam od ponad roku BitComet 0.59 (jest najlepszy,najmniej ramu żre itp.)i nigdy nie miałem podobnego przypadku....a z jakiej strony ściągasz te torrenty ? może jednak coś z torrentami jest ?
_________________
Gość GET READY FOR THE NEXT BATTLE

jeśli właśnie chcesz napisać do mnie z powodu powyższego napisu to sobie odpuść i naucz się html'u:P
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-04-2007, 03:53   

Pitrex napisał/a:
BitComet 0.59 (jest najlepszy,najmniej ramu żre itp.)

To akurat jest za przeproszeniem gówno prawda. BitComet jest banowany na 90% trackerów (czyli na wszystkich dobrych) bo ma kilka błędów. Sam go chwilę używałem, ale przestałem gdy zaczęły mi się dziwne rzeczy dziać (100% użycia procka, masakryczne zużycie pamięci, błędy w ściąganiu). Teraz używam uTorrenta i to jest porządny klient (aktualnie jeden z najlepszych) - mały, szybki, z schedulerem i ogólnie wszystkim co potrzebne. Poza tym dobry też jest BitTornado i najnowsze wersje Azureusa (tego ostatniego nie używam bo jest pisany w Javie i trochę zasobów żre).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-04-2007, 05:10   

no ja Azerusa uzywam i wszystko cacy... moze cos z programem jest nie tak... sprobuj z innym moze pomoze... ;)
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-04-2007, 05:12   

No mi też ostatnio BitComet zaczął dziwnie filmy sciagac (iles tam mb blednych danych) wiec przenioslem sie na uTorrenta, a wszystkie te filmy naprawiłem Avi Fix Repair Joiner'em, ale o ile pamietam ci AK ten program nie zadziałał. :/
 
 
AK 
Grand Master
Dashman



P2P Mode: Client only
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: janów Lubelski
Wysłany: 13-04-2007, 08:23   

do tego momentu bitcomet spisywał sie rewelacyjnie zawsze max ściągania mało proca jadł i w ogóle cacy....wczoraj testowałem utorrent i wolne to jest...poźniej tornado to samo...ten azureus to samo...dopiero bitspirit daje rade i na niego sie chwilowo przerzucam,tyle ze zjada sporo ramu no i zanim sie zacznie szybko ściągać to sie rozkręca długo :/ ale lepsze to niż nic...
_________________
Śmiej sie a cały świat będzie śmiał sie z toba,płacz a będziesz płakał sam....
mind of wonderful

 
 
 
Pitrex 
Master



GamerTag: PitrexoPL
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-04-2007, 19:28   

SubZero napisał/a:
eraz używam uTorrenta i to jest porządny klient (aktualnie jeden z najlepszych) -


za przeproszeniem gówno prawda utorrent jest może najpopularniejszy ale z nim miałem właśnie rzeczy typu długie ładowanie, a łączył się z trackerem tak długo że ochota na ściąganie odeszła jak kamień w wodę....
_________________
Gość GET READY FOR THE NEXT BATTLE

jeśli właśnie chcesz napisać do mnie z powodu powyższego napisu to sobie odpuść i naucz się html'u:P
 
 
Labik 
Elite player



Dołączył: 23 Lut 2006
Wysłany: 13-04-2007, 19:33   

Azureus korzysta z javy. Mi przez to sie sam restartowal komputer. Polecam od serca program uTorrent. Chyba wszystkie trackery pozwalaja na uzywanie tego klienta i jest naprawde dobry.
 
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 14-04-2007, 11:06   

Adriankiller napisał/a:
do tego momentu bitcomet spisywał sie rewelacyjnie zawsze max ściągania mało proca jadł i w ogóle cacy....wczoraj testowałem utorrent i wolne to jest...poźniej tornado to samo...ten azureus to samo...dopiero bitspirit daje rade i na niego sie chwilowo przerzucam,tyle ze zjada sporo ramu no i zanim sie zacznie szybko ściągać to sie rozkręca długo :/ ale lepsze to niż nic...


Ja też miałem podobne problemy z 0.59, do tego program sporadycznie łapał crasha. Postanowiłem zmienić na 0.71. Tu problem z crashem zniknął, ale ta wersja załatała lukę w paśmie mojej sieci, dzięki której (luce) miałem 2xtransfer, no i strasznie zapychała pamięć. Postanowiłem spróbować z 0.70. Wszystkie problemy zniknęły.
Bitcomet jest owszem banowany, ale raczej tylko na prywatnych trackerach (m.in na irytujących blackcats, tntvillage), na których może i ściąga się szybciej, ale trzeba się na nich logować i rejestrować, no i ten za przeproszeniem upierdliwy system ratio (jak masz sobie utrzymać ratio na poziomie 0.4 ~ 1.0, jak mało na takim trackerze znajdziesz leechów?). Także jeśli przywiązałeś się do Bitcomet radzę wypróbować z wersję 0.70.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 14-04-2007, 11:16   

JJK napisał/a:
Bitcomet jest owszem banowany, ale raczej tylko na prywatnych trackerach (m.in na irytujących blackcats, tntvillage), na których może i ściąga się szybciej, ale trzeba się na nich logować i rejestrować, no i ten za przeproszeniem upierdliwy system ratio (jak masz sobie utrzymać ratio na poziomie 0.4 ~ 1.0, jak mało na takim trackerze znajdziesz leechów?).

No offence, ale takie myślenie/działanie zabija cały koncept P2P.
Akurat BlackCats problem z niemożliwością wyrównania ratio rozwiązał bardzo inteligentnie, nie wiem jak z innymi bo korzystam głównie z niego. Trochę już ściągnąłem i jakoś większych problemów z utrzymaniem ratio in plus nie miałem. W sumie ogólnie więcej wysyłam niż ściągam. Problem może być jeśli ktoś ma asymetryczne łącze, ale w sumie taki problem to żaden problem, wystarczy trochę dłużej poseedować.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 14-04-2007, 12:15   

Jak ściągasz i udostępniasz nowe i popularne rzeczy to owszem problemu nie ma. Ale to mnie w ogóle nie interesuje. Jak coś chcę ściągnąć akurat z tamtąd to zawsze ma 0 leechów i jak tu utrzymać ratio? Więcej tam wrzuciłem niż ściągnąłem (no i rzadko ktoś to ściągał).
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 14-04-2007, 12:25   

Niestety fakt jest faktem, że BT jest raczej siecią nastawioną na nowości. Od czasu do czasu ktoś wrzuci jakiś klasyk, ale długo on się nie utrzymuje. Na klasykę polecam ed2k, tam można znaleźć praktycznie wszystko i zazwyczaj co najmniej kilka źródeł jest.
JJK napisał/a:
to zawsze ma 0 leechów i jak tu utrzymać ratio?

Tak jak pisałem, akurat na BC to nie jest problem. Jak torrent nie ma leechów to tracker automatycznie po odpowiednim czasie seedowania wyrównuje ci ratio do 1.0.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 14-04-2007, 15:13   

SubZero napisał/a:
Na klasykę polecam ed2k, tam można znaleźć praktycznie wszystko i zazwyczaj co najmniej kilka źródeł jest.
JJK napisał/a:
to zawsze ma 0 leechów i jak tu utrzymać ratio?

Tak jak pisałem, akurat na BC to nie jest problem. Jak torrent nie ma leechów to tracker automatycznie po odpowiednim czasie seedowania wyrównuje ci ratio do 1.0.


Tylko, że właśnie przez takie operacje oraz domniemane błędy BC jest banowany na sporej części prywatnych trackerów (w tym i BlackCats :dobani: ).

Co do ed2k to odpada jak wszystkie inne edonkey'e, bo mam przed sobą NAT'a i dlatego nie ma sensu się w to bawić. Zresztą jakoś sobie radzę (DC++).
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 14-04-2007, 17:21   

Eeee, chyba się nie zrozumieliśmy :) BC = BlackCats, właśnie o tracker mi chodziło a nie o klienta. Błędy BitCometa nie są bynajmniej domniemane. BitComet (podobnie jak inne banowane klienty) niewłaściwie wysyła (czy też konkretniej nie wysyła w ogóle) informację o zakończeniu sesji, co powoduje błędy przy naliczaniu ratio, no i nie respektuje 'ustawień' w torrentach takich jak np. nie używanie DHT (co także ma wpływ na ratio). Przynajmniej tak to zrozumiałem z tego co wyczytałem.

A co do ed2k, to też jestem za NATem i na to też jest sposób (o ile ma się w miarę normalnego admina) - przekierowanie portu (w pełni wystarczy jeden). Co do DC++ to tym też kiedyś się bawiłem (tam to rzeczywiście już wszystko można znaleźć) ale niestety warunki dopuszczenia do niektórych hubów po prostu mnie odrzuciły (40GB w share = połowa mojego HDD).
No ale robi nam się temat ogólnie o P2P, trzeba będzie nazwę zmienić :P
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 14-04-2007, 18:10   

Sorry za to BC, jakiś klapnięty dzisiaj jestem i widać źle zinterpretowałem twojego posta :oczami: . BitComet i tak pozostanie pewnie moim stałym clientem torrent, bo jest szybszy i nie muli pamięci.
Co do przekierowania portów to admin mi tego za darmo nie zrobi, dlatego sądzę że nie ma sensu w ogóle myśleć o osłach, no i DC wystarcza ;) (akurat na tych hubach co jestem nie ma takich wymagań, trzeba dobrze poszukać).
Co do tych błędów z filmami, to kilka razy zdażyło się mi ściągnąć film, który w ogóle nie chciał się otworzyć na żadnym z codec'ów (choć takie przerywający np. w połowie filmu itp. też pare razy miałem). Wina może stać po każdej stronie, ale często jest to spowodowane zbyt dużą ilością błędnych danych, które ściąga program (oczywiście to względna teoria, bo program te dane automatycznie odrzuca i próbuje ściągać jeszcze raz), no i też zależne od samego trackera. Po zmianie z wersji 0.59 i 0.71 do 0.70, błędy nie powtórzyły się nigdy.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
problem ze sterowaniem,niemoge nawet wybrac postaci
Zrobiłeś teledysk z gry, filmu lub anime? Zamieść go tutaj!
Problem przy uruchamianiu komputera
Problem "This Rom is not avaible on your computer"
problem z innymi grami !
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group