Odpowiedz do tematu
CPU w Tekkenie
Autor Wiadomość
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 17-06-2007, 02:43   

Sorry, jeśli to pytanie już padło -.-


Czy komp w tekkenie 3 kapuści? :P
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 17-06-2007, 07:56   

A widziałeś żeby w jakiejkolwiek grze komp grał ambitnie ?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 17-06-2007, 09:01   

No w Chessmaster dawał rady :P .
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
Dismaster 
Grand Master



Dołączył: 16 Kwi 2006
Skąd: Konstantynów łódzki
Wysłany: 17-06-2007, 09:23   

Moim zdaniem kapusci tyko iektorymi postaciami np. Henkiem na u/f+3,4 i Jinem na u/f+4,4,4,4, poza tym gra w miare roznorodnnie przynajmniej na poziomie hard ostatni poziom na practise :P
_________________
Before you see the light you must die...
 
 
 
Zuum 
Elite player



PSN ID: Mindfactor
Zagram w: Tekken 6, Dead Nation
Dołączył: 07 Mar 2007
Skąd: Radlin
Wysłany: 17-06-2007, 11:31   

Ja bym tego nie nazywal gra :] To co komp odpierdziela to przechodzi ludzkie pojecie :P Jesli chcesz uczyc sie grac to ja nie polecam arcade na najwyzszym stopniu trudnosci tylko lepiej sobie zalatwic "stalego" sparring partnera :] Ot co...
_________________

"bo helle są dla noobow i dla malo ambitnych" by Czit
 
 
 
Alwexis 
Student



Dołączył: 12 Cze 2007
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 17-06-2007, 13:26   

Komp nawet na najwyższym poziomie trudności ma tak zwane przestoje w walce a co za tym idzie nierealizm... no wyobraźmy sobie jak tępy musiałby być rywal by stać naprzeciwko ciebie bez bloka i czekać na twój cios ;/
_________________
Dumian możesz już płakać zawitałem na wasze forum :D :D
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 17-06-2007, 17:41   

Cytat:
Jesli chcesz uczyc sie grac to ja nie polecam arcade na najwyzszym stopniu trudnosci tylko lepiej sobie zalatwic "stalego" sparring partnera



Sparing partner, a tym bardziej stały, ma nierówną formę, a komp gra cały czas na tym samym poziomie.
Wydaje mi się, że komp gra właśnie bardzo różnorodnie, bo używa całego commanda, prócz 10 hits combo. Ale mam mieszane odczucia :f bo momentami to wygląda tak, że wyczekuje na błąd.
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 17-06-2007, 21:20   

Temat wydzieliłem co by nie robić offtopu w 'Skuteczna kapa czy efektowna porazka?'

Czy CPU w Tekkenie kapi? Trudno powiedzieć ale pewne jest to, że na najwyższym poziomie trudności oszukuje :P
Blokuje to czego człowiek często by nie zablokował, wyrywa się z rzutów lepiej niż Koreańczycy i jest jasnowidzem - nie wiadomo skąd zna nasze setupy itp. :P

Ogólnie single w T3 dawno nie grałem, dlatego piszę głównie w oparciu o T5 ale z tego co pamiętam podobnie było w T3 jednak chyba trochę w mniejszym stopniu ;]

Zuum napisał/a:
Jesli chcesz uczyc sie grac to ja nie polecam arcade na najwyzszym stopniu trudnosci tylko lepiej sobie zalatwic "stalego" sparring partnera


Święta racja, komp uczy złych nawyków, łyka często jakieś określone kombinacje, których żaden dobry gracz by nie łyknął. Mimo wszystko da się nauczyć grać z kompem (poruszanie po arenie, głównie jako takie ogranie się na postacie - poznanie ciosów, nauka blokowania) nawet na oszukanym najwyższym poziomie. Ale jak pisałem trzeba uważać na złe nawyki, które mogą okazać się zgubne w starciu z żywym przeciwnikiem.

Oczywiście wszystkiego tego można się zdecydowanie szybciej nauczyć grając spary z dobrymi graczami i przeciwko różnym postaciom a na to już w przypadku t3online nie można narzekać ;]
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
KRELIAN 
Junior Admin


PSN ID: KrelianTK
Zagram w: Tenchu: Burning Shadows,Ronin Blade Crusade,Gex Origins
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: ta pewność?
Wysłany: 17-06-2007, 21:24   

jedyny pozytek grania z kompem jaki zauwazylem to nauka parow oraz w tk5 ntsc cwiczenie ciosow z iWS gdyz komp na ultra hardzie blokuje kazdego hella
_________________


https://www.change.org/p/...game-on-the-ps4 - wejdź i podpisz jeśli czekasz na powrót 'starego, dobrego Tenchu' na PS4!!!!
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 17-06-2007, 23:22   

Mnie się to w kompie podoba, że nie ma "otępienia" :P
Każdy gracz czasem ma chwile, że nie wie co robi przeciwnik, wtedy albo zchodzi do calkowitej defensywy, albo poprostu obrywa, a komp wygląda, jakby robił coś, co pasuje do tej jednej obecnej chwili. Czyli jak robimy setupa, to on nie widzi setupa, nie ma otepienia, tylko widzi okreslona sytuacje zapisana w pamieci i automatycznie kontratakuje z gory przewidzianą akcją.

Nie grałem z kompem od dawna, ale teraz do niego wracam...
Tylko zastanawiam się jak go ustawic na jak najtrudniejszy poziom?
Odpalam practise, wszystko ustawiam na hard/final stage i cpu wydaje się prostszy, niż ten w arcade... chyba, że mam jakieś złudzenie O.O
 
 
 
Alwexis 
Student



Dołączył: 12 Cze 2007
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 18-06-2007, 06:11   

Nom raczej jest prostszy też mam takie odczucie... Nawet jeśli niektórym koreańczykom mało brakuje do sprawności kompa to jednak nadal nie potrafią oni się czasami dostosować idealnie do sytuacji :|
_________________
Dumian możesz już płakać zawitałem na wasze forum :D :D
 
 
-=MASTA=- 
Elite player



Dołączył: 03 Wrz 2006
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 18-06-2007, 11:36   

Moim zdaniem zupełnie nie opłaca się sie grać z komputerem/konsolą/cpu [jak zwał tak zwał:)]. Po pierwsze jak już wiele osób zauważyło uczy to nas zupełnie niepotrzebnych i nieprzydatnych nawyków w walce z żywym graczem. Sam nieraz kiedy nie było jeszcze T3 Online i honmaru katowałem grę na najwyższym poziomie i z całą pewnością mogę stwierdzić, że na wiele mi się to nie przydało. Nabawiłem się przez to kompletnie idiotycznych i nieprzydatnych odruchów, których wykorzenienie zajęło mi sporo czasu. Taka praktyka służyłć może co najwyżej do początkowego opanowania ciosów. Po drugie jest to bardzo frustujące kiedy nie możemy praktycznie customować, jesteśmy w większości przypadków karalni po nietrafionym ciosie, zostają zablokowane niemal wszystkie lowy itp, itd. No i po trzecie jakby nie patrzeć "szaraczek" gra bardzo biednie, bez jakiejkolwiek inwencji i polotu, ale to przecież zrozumiałe, bo wiadomo że żadne "ciało" elektroniczne niedorówna inwencją człowiekowi.
Cały ten tmat najlepiej podumował Dumian w swoim poście.
Lukas z tym "otępieniem" to masz całkowitą rację, no ale to też wiadome z oczywistych względów.

Cytat:
Tylko zastanawiam się jak go ustawic na jak najtrudniejszy poziom?
Odpalam practise, wszystko ustawiam na hard/final stage i cpu wydaje się prostszy, niż ten w arcade... chyba, że mam jakieś złudzenie O.O


Hmmm poczekaj sobie jakiś czas i daj PSXowi się "rozegrać", to działa na tej zasadzie, że im dłużj grasz tym poziom robi się trudniejszy. Tak by wynikało z moich obserwacji.

Ale tak czy inaczej lepiej darować sobie grę z "kompem", nie warto, tym bardziej że jest online... Chociaż z drugiej strony patrząc na poziom niektórych graczy na serwerach można się nad tym zastanawiać. Hhehe ;)
_________________

 
 
 
Alwexis 
Student



Dołączył: 12 Cze 2007
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 18-06-2007, 11:45   

-=MASTA=- napisał/a:
Chociaż z drugiej strony patrząc na poziom niektórych graczy na serwerach można się nad tym zastanawiać. Hhehe ;)


Czy wygranie z tobą 1 pojedyn ku swiadczy o tym ze nie jestem juz n00bem? xP
_________________
Dumian możesz już płakać zawitałem na wasze forum :D :D
 
 
-=MASTA=- 
Elite player



Dołączył: 03 Wrz 2006
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 18-06-2007, 12:00   

Nie ;) :P

Wiesz jak to mówią : "i ślepej kurze trafi się czasem ziarenko" hehe :D

koniec oftopa.
_________________

 
 
 
Karington 
Elite player



Dołączył: 29 Cze 2007
Skąd: Poznań
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 30-06-2007, 00:31   

gra z kompem to tylko chyba po to żeby coś odblokować albo sam nie wiem ... przecież jak można grać z innymi spara to po co z kompem ?? ;)
_________________
"Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic "
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problem with Tekken 3 online
Czy brakuje wam jakiejś postaci w Tekkenie 3?
Dzwiek w Tekken 3 online
Cisza w tekkenie.
Lista uczestników Tekken 3 Online Team Cup
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group